Application Lifecycle Management

Marktwerking en veranderende wetgeving stellen steeds nieuwe eisen aan applicaties. Ook nieuwe technologische ontwikkelingen vragen regelmatig aanpassing van applicaties. Noodzakelijk onderhoud en vernieuwing van applicaties brengen echter niet zelden onverwachte problemen en grote, onvoorziene kosten met zich mee. Onderhoud en vernieuwing betreffen 80% van de gehele levensduur van een applicatie. Op het moment dat er tijdens de ontwikkelingsfase al rekening wordt gehouden hiermee kunnen grote kostenbesparingen gerealiseerd worden. Grip op softwareontwikkeling is een loze term zolang er niet gekeken wordt naar de totale levenscyclus. Application Lifecycle Management is de aanpak waarbij verder wordt gekeken dan alleen de initiële softwareontwikkeling.

Hogere Return on Investment

Sleutelwoorden voor Application Lyfecycle Management (ALM) zijn:
  • Juiste architectuur: maakt onderhoud en vernieuwing mogelijk zonder verstoring van een juiste werking van de applicatie.
  • Juiste aanpak: hierbij werken meerdere disciplines samen en delen informatie en leggen dit vast voor volgende fasen van de softwarelevenscyclus.
  • Juiste toolset: een geïntegreerde toolset zorgt voor grip op het gehele proces.

 

Application Lifecycle Management biedt u een zo effectief en efficiënt mogelijk proces gedurende de hele levensduur van uw software. Met als gevolg een hogere return on investment (ROI): kostenbesparing, tijdsbesparing en productiviteitsverbetering.

Ontwikkeling is echter maar één aspect van de levenscyclus van software, beheer een tweede. Dan begint het eigenlijk pas. De praktijk leert dat je jaarlijks zo’n 25% van de ontwikkelingskosten kwijt bent aan beheer.

Jan-Hein Willemse, directeur VECOZO

Referenties Application Lifecycle Management

Ontmoet ons

Dutch Mobile .NET Developers Meetup

Veenendaal

Voxxed Days 2018

Vienna

Mobility FFWD

Utrecht