Neem contact op

Cloud Development

Flexibiliteit in schaal en kosten, digitale transitie en toegang tot nieuwe technologieën als Artificial Intelligence (AI) zijn de belofte van de cloud. Maar hoe zorgt u dat die belofte ook waargemaakt wordt?
Info Support helpt u graag verder met cloud development.

Cloud Development

Flexibiliteit in schaal en kosten, digitale transitie en toegang tot nieuwe technologieën als Artificial Intelligence (AI) zijn de belofte van de cloud. Maar hoe zorgt u dat die belofte ook waargemaakt wordt?
Info Support helpt u graag verder met cloud development.

Cloud Native Development

Cloud-native staat voor de manier waarop applicaties zijn gemaakt. Het ‘hoe’ van de ontwikkeling staat centraal. De term cloud-native is daarmee heel logisch en goed gekozen. Waar applicaties eerder, denk aan ERP, werden ontworpen voor het gebruik vanaf een interne server, zijn cloud-native applicaties specifiek ontworpen voor het gebruik vanuit de cloud en dus niet vanuit een on-premise datacenter.

Cloud-native is meer dan slechts een applicatie; het is een softwareontwikkeling waarbij de focus al vanaf het begin ligt op gebruik voor en in de cloud. Aspecten die van groot belang zijn bij de ontwikkeling zijn schaalbaarheid en flexibiliteit van de software.

Wie aan de technologie denkt die centraal staat bij cloud-native, komt uit bij bijvoorbeeld containers, microservices, serverloze functies en een infrastructuur waarbij servers geen aanpassingen ondergaan. Maar er is meer: bij cloud-native moet je ook denken aan technologieën als PaaS, multicloud, agile, CI/CD en DevOps.

Een cloud-native app is ‘losjes’ gekoppeld aan aanwezige infrastructurele elementen. Dat helpt bij het op- en afschalen (indien nodig), terwijl de achterliggende infrastructuur hiervoor niet hoeft te veranderen.

Cloud DevOps Teams

Om die impact te realiseren werkt Info Support vanuit een goed doordachte en bewezen DevOps-aanpak. Niet langer zijn individuele rollen leidend, maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ontwikkelaars (Devs) en beheerders (Ops) om een systeem te ontwikkelen, in productie te brengen en beschikbaar te houden. Dit met als doel om sneller te leveren, wendbaarder te zijn en maximale business value te creëren voor de eindgebruiker. Met vroegtijdig feedback en de mogelijkheid om snel in te spelen op trends en ontwikkelingen, voordat de concurrentie ermee vandoor gaat.

Cloud Learning Platform

Vanuit het Info Support kenniscentrum bieden we een veelheid aan trainingen, workshops en opleidingsplannen om zorg te dragen voor de juiste cloud competenties binnen uw organisatie. Van management tot aan developer, wij hebben een passende set aan trainingsaanbod op het gebied van Azure, AWS en cloud. Ook hebben we een eigen Skills Assessment Framework ontwikkeld waarmee we u graag ondersteunen in het in kaart brengen van de technische (cloud) fitheid van uw personeel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of bekijk ons aanbod.

Cloud Reference Architecture

Bij het opzetten van een cloudomgeving is het belangrijk dat de keuze die u maakt goed doordacht is, denk aan aspecten als hoe gemakkelijk u kunt migreren naar een andere aanbieder en welke mate van dienstverlening u nodig hebt. Om u te ondersteunen bij deze keuze heeft Info Support een uniek cloud reference architecture ontwikkeld.

In de cloud reference architecture heeft Info Support de belangrijkste capabilities gedefinieerd en gecategoriseerd die nodig zijn voor een goede cloudoplossing. Per capability zijn de best-practices beschreven, is aangeduid welke open-standaarden relevant zijn en is aangeduid voor zowel on-premise als publieke cloud infrastructuur welke technologie of dienst invullen kan geven aan de capability.

Het ingevulde framework is een gedegen startpunt om te bepalen welke technologie/dienst het beste aansluit bij de cloudomgeving die u nodig hebt.

Cloud Platform en Services

Bij Info Support hebben we voor zowel Microsoft Azure als Amazon Web Services (AWS) de juiste experts in huis. Zij bieden op iedere stap passend advies en strategische uitvoering.

Meer informatie

Wilt u weten hoe de toepassing van Cloud Native IT uw applicatielandschap productiever, sneller en flexibeler maakt? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op of bel rechtstreeks met Cornell Knulst, Principal Consultant, via +31 653 755 777.


Meer informatie over hoe Info Support met uw gegevens omgaat, vindt u in de privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.