Data Science eXperience 28-11-2015

Data science is hot. Met het verzamelen van steeds meer data wordt de kunde om goed onderbouwd waardevolle informatie uit data te halen in steeds meer functies belangrijk. Om op toegankelijke wijze kennis te maken met data science technieken en tools, organiseert Info Support voor de tweede keer op zaterdag 28 november 2015 de Data Science eXperience.

Doelgroep
Wanneer het werken met en analyseren van data je interesseert en data science voor jou niet meer dan een buzzword is, zien we je graag op de Data Science eXperience. Kennis van BI tooling, database tooling of ontwikkelomgevingen is een pré. Basiskennis van statistiek is mooi meegenomen, maar niet vereist.

Programma
Het programma is verdeeld in drie onderdelen. Elk onderdeel bevat een stuk theorie en hands-on oefeningen. Op deze manier leer je het best kennis maken met data science.

  • Data-analyse met R
    • R is de tool bij uitstek voor statistische gegevensanalyse. We laten zien en oefenen in de praktijk hoe we met R eenvoudig en krachtig data op kunnen halen, bewerken en analyseren.
  • Voorspellende analyse
    • Hoe gebruik je data om de toekomst te voorspellen? Via tastbare voorbeelden laten we zien hoe je predictive analytics in de praktijk kunt toepassen.
  • Datavisualisatie
    • Is datavisualisatie alleen maar een vehikel om meer aandacht te trekken? Of kun je ook daadwerkelijk meer inzicht krijgen in de data? We laten zien en oefenen in de praktijk hoe je data het beste kunt visualiseren en hoe je de data het juiste verhaal kunt laten vertellen.

 

Lees meer hierover en schrijf direct in…

 

Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus wees er snel bij!