Neem contact op

Referentieverhaal

Samenwerken voor veilig en vertrouwd op weg in Nederland

Referentieverhaal

Samenwerken voor veilig en vertrouwd op weg in Nederland

Anyone who has ever sat behind the wheel is familiar with the RDW. Driving safely and securely is the goal. For vehicle registration, well-functioning IT systems are crucial. Info Support has been a partner of the RDW for years and helps with the continued development of its IT systems. Speed and agility: that’s what it’s all about.

Quickfacts

Uitdaging
Een nieuwe, ambitieuze manier van software ontwikkelen. Snel en wendbaar. Altijd actueel in de organisatie en de wereld om ons heen.
Toegepaste diensten
Toegepaste technologieën
Resultaat
Een aangepast softwaredelivery-traject, vanuit een goed doordachte DevOps-aanpak.
Relatie sinds
2015

Uitdaging

De digitale ontwikkelingen gaan hard, en daarmee veranderen de verwachtingen van de gebruikers ook. Ook de RDW moet steeds sneller kunnen acteren, en dus ook snel reageren met software. De instantie moet wendbaarder zijn, storingen adequater oplossen en vlugger wijzigingen doorvoeren. Dat vraagt om een aanpassing in IT-omgeving.

Oplossing

Info Support adviseerde de RDW over haar IT-omgeving. Dit leverde een doorontwikkeling van de DevOps-aanpak op. Het resultaat? Een aangepast softwaredelivery-traject. Van bouwen op een machine in de ontwikkelstraat, naar bouwen in een pipeline met samenwerkingsplatformen. Testen en releasen is een continu proces geworden.

 

‘Info Support helpt ons enorm om de DevOps-doorontwikkeling mee te maken als bedrijf. Met hun hulp wordt het werk een stuk efficiënter en effectiever. Dat is overigens niet alleen merkbaar voor de divisies van RDW, maar ook voor de eindgebruiker.’

Gert-Jan Theuwissen, divisiemanager ICT bij RDW

Impact

De business wordt sneller geholpen. Er is meer transparantie. En iedereen heeft toegang tot IT-systemen. De RDW werkt nu via één back-log, wat een positieve impact heeft op de samenwerking tussen teams. Het is een ontwikkeling om trots op te zijn.

 

‘We voeren nu meerdere updates per week, of zelfs per dag uit. En dan volledig geruisloos. De rest van de organisatie – en de buitenwereld – heeft hier geen enkele last meer van.’

Frank Driesens, Senior Software Engineer bij RDW