Energieleveranciers

Wat kan ICT betekenen voor energieleveranciers?

Een van de grootste uitdagingen waar energieleveranciers op dit moment mee te maken hebben, is een afname van de omzet. Doordat zowel consumenten als bedrijven steeds meer hun eigen energie opwekken en daarmee besparen op hun energieverbruik verandert de energiesector in een krimpmarkt. Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan: zwaarder inzetten op marketing om bestaande klanten te behouden en nieuwe te winnen, of het verlagen van de kosten om bestaande klanten te bedienen.

Klanten behouden en winnen

De strijd om de energieconsument speelt zich af op verschillende fronten. Sommige leveranciers concurreren sterker dan ooit op prijs, anderen zetten zwaarder in op het behoud van bestaande klanten door extra diensten aan te bieden die toegevoegde waarde leveren aan de consument.

Welke strategie je ook kiest als energieleverancier, het vergroten van inzicht in je klanten en je doelgroep is belangrijker dan ooit. Big Data en analytics helpen je om real-time inzicht te verkrijgen in de doelgroep, hun voorkeuren en de beste manieren om ze te bereiken en overtuigen.

Digitale dienstverlening

Technologie maakt het mogelijk om de kosten van het bedienen van klanten omlaag te brengen en tegelijkertijd de klantbeleving te optimaliseren. Het gaat hier onder meer om:

  • Het inzetten van chatbots om klanten online snel en effectief van dienst te zijn bij eenvoudige vragen
  • Het geven van energieadvies door verbruiksdata te analyseren en proactief voorstellen te doen richting de klant
  • Het inzetten van mobiele apps voor klantenservice en inzicht in energieverbruik

Andere manieren om te besparen op interne processen zijn onder meer het migreren van bestaande systemen naar een cloud-omgeving en het gebruiken van data om kostenbesparingen te bepalen en processen efficiënter in te richten.

Wat maakt Info Support uniek?

  • Jarenlange ervaring in de energiesector
  • De kwaliteit van onze oplossingen op de lange termijn staan voorop; we komen altijd onze afspraken na als het gaat om oplevering, budget en kwaliteit
  • Innovatie zit in onze genen, we steken veel tijd en energie in de scholing van medewerkers en het uitwerken van innovatieve concepten

Klanten