Netbeheerders

Wat kan ICT betekenen voor netbeheerders?

De veranderende rol van de netbeheerder in de energieketen kan het beste worden uitgedrukt in de transitie van reactief naar proactief. Of het nu gaat om het doorgeven en verwerken van data of het plegen van onderhoud: door de opkomst van Internet of Things, Big Data en algoritmes is het voor netbeheerders een stuk eenvoudiger geworden meer toegevoegde waarde te leveren door pro-actiever en real-time te werken.

Toepassingen

Denk bijvoorbeeld aan de volgende toepassingen:

  • Waar het vroeger nog heel gewoon was dat verbruiksgegevens op vaste momenten in batches werden verwerkt, is het nu een stuk eenvoudiger geworden om data real-time te verwerken en in te zien. Dat biedt meer mogelijkheden dan je wellicht zou denken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om afspraken te maken met bedrijven die flexibel zijn in de belasting van hun elektriciteitsnetwerk, waardoor ze korting krijgen op hun tarief als ze hun machines uitzetten tijdens piekbelasting van het netwerk.

  • Het onderhoud van assets is voor netbeheerders een belangrijk dossier. Predictive maintenance helpt om te voorspellen wanneer onderhoud aan deze assets écht nodig is, bijvoorbeeld op basis van weersomstandigheden, storingsdata en onderhoudshistorie.
  • Ook kan met behulp van data worden voorspeld waar en wanneer een uitbreiding van de capaciteit nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een woonwijk waar veel bewoners een elektrische auto rijden; dit kan het nodig maken om de laadcapaciteit te vergroten.

Wat maakt Info Support uniek?

  • Jarenlange ervaring in de energiesector;
  • De kwaliteit van onze oplossingen op de lange termijn staan voorop; we komen altijd onze afspraken na als het gaat om oplevering, budget en kwaliteit;
  • Innovatie zit in onze genen, we steken veel tijd en energie in de scholing van medewerkers en het uitwerken van innovatieve concepten.

 

Klanten

Blogs

No blogs found.

Downloads

No downloads found.

Ontmoet ons

Er zijn geen evenementen gevonden.