Feestelijke viering convenant ICT Campus

Veenendaal als hét landelijke ICT-centrum voor Food, Health en Tech

 

Veenendaal en omgeving vormt in 2025 landelijk het ICT-centrum voor Food, Health en Tech. Met de ondertekening van een convenant tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid komt die doelstelling steeds dichterbij. Na een positieve eerste fase van het ICT Campusprogramma gaan de partners door naar de volgende fase, waarbij zij gezamenlijk en in cofinanciering de ICT Campus verder uitbouwen. Woensdag 28 juni werd in Vonk360, de ontmoetingsplek voor de ICT Campus activiteiten, deze mijlpaal feestelijk gevierd.

De ICT Campus zorgt voor een goede kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. De partners zorgen er samen voor dat Veenendaal dé ICT-banenmotor is met een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven en top ICT-onderwijs. Wethouder Marco Verloop zet zich vanaf 2010 in om Veenendaal als ICT-centrum op de kaart te zetten. “Afgelopen jaren zijn we als gemeente, ICT-bedrijven en onderwijsinstellingen steeds intensiever gaan samenwerken en dat bevalt alle partijen uitstekend. Daarom committeren we ons vanaf nu ook allemaal aan het ICT Campusprogramma en die mooie mijlpaal vieren wij vandaag graag.” Stichting ICT Valley is de drijvende kracht achter de vele ICT-bedrijven die aangehaakt zijn. Henk Kievit, voorzitter van stichting ICT Valley: “Het is nu belangrijk om door te pakken met nog meer ICT-starters, meer cross-overs tussen ICT en Food en meer innovaties. En dat lukt alleen door nog meer samen te werken. Als ICT Valley zullen wij actief ICT-professionals bij elkaar brengen door het organiseren van seminars, netwerkborrels en innovatiedagen.”

 

Info Support is een van de partners van ICT Campus. Door ICT Campus worden innovaties en onderlinge samenwerking nog meer mogelijk en zo versterken we met elkaar de FoodValley-regio. Onze ambitie om een Info Support Campus te ontwikkelen zal de ICT Campus en Veenendaal als landelijk ICT-centrum voor Food, Health en Tech verder versterken.

 

Lees hier meer over de ICT Campus.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Brands.