Fudura en Info Support geven consument inzicht in energieverbruik

Info Support heeft samen met Fudura, een dochteronderneming van netbeheerder Enexis, een portal ontwikkeld waardoor meetgegevens over energieverbruik beschikbaar zijn voor de consument. Met dit nieuwe platform kan Fudura klanten beter, sneller en goedkoper inzicht geven in het energieverbruik en de mogelijkheden die er zijn om de energiekosten te verlagen.

De slimme energiemeters die netbeheerders installeren in huishoudens, verzamelen veel gegevens over energieverbruik. Netbeheerders mogen deze gegevens alleen gebruiken voor facturatiedoeleinden, maar onafhankelijke dienstenaanbieders mogen data beschikbaar stellen aan consumenten om hen te helpen inzicht te krijgen in hun verbruik.

De online portal is gebaseerd op het CRM-systeem van salesforce.com. De Single Source-oplossing van Info Support, die gebruik maakt van functionaliteiten van Windows Azure, zorgt ervoor dat de grote hoeveelheid meterstandgegevens kan worden doorgezet naar consumenten.

“Samen met Fudura zochten we naar een nieuwe, meer gecentraliseerde cloudstrategie: betaalbaar, betrouwbaar en publieksgericht,” zegt Frans Pas, Commercieel Unit Manager bij Info Support. “De combinatie van oplossingen is vrij uniek; met salesforce.com kunnen we de gegevens van meterstanden opvangen, en Windows Azure wordt ingezet om deze door te zetten naar de klant.”

Bas Kasteel, Business Information Manager bij Fudura: “Als je veel gegevens over energieverbruik verzamelt, heb je belangrijke ‘assets’ in handen, waarmee je de consument van dienst kan zijn. Na het verlenen van toestemming, beschikt de consument via het nieuwe platform over deze gegevens. Hierdoor kan de consument maatregelen nemen om het energieverbruik te verminderen en kosten te besparen.”