Info Support verbindt naam aan Game Battle in Veenendaal

VEENENDAAL – Info Support en Promotie Veenendaal tekenden deze week de overeenkomst waarmee het prominente, Veenendaalse ICT-bedrijf met ruim 400 medewerkers in dienst, haar naam verbindt aan de eerste Game Battle.

Op 17 en 18 februari nemen 400 scholieren van CLV, Rembrandt College, Ichthus en CSV deel aan een 24-uurs LAN-party in de Basiliek. Doel is het enthousiasme van scholieren voor het gamen om te zetten in belangstelling voor een ICT-opleiding.

In Veenendaal en in de regio is er inmiddels een breed aanbod aan ICT-opleidingen en zijn er ook mooie carrièrekansen. Met de Info Support Game Battle willen de organisatie en haar partners scholieren enthousiast maken voor een opleiding en een carrière in de ICT.

Info Support directeur Marco Braakman: ‘De vraag naar ICT-professionals neemt alleen nog maar toe. Veel scholieren houden van gamen en met dit evenement willen we de link leggen van die leuke hobby naar een interessante baan in de toekomst.’

Verantwoordelijkheid

Hij ziet het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van publieke en private sector om ICT daadwerkelijk in het onderwijs te integreren. Info Support heeft daar een duidelijke visie op en wil hier graag in samenwerking met Gemeente Veenendaal en de onderwijsinstituten een rol in spelen. Er worden tijdens de Info Support Game Battle ook workshops verzorgd en er is een ICT Experience Center, zodat zowel de leerlingen als hun ouders en andere belangstellenden kunnen zien wat er allemaal mogelijk is op ICT-technologie. Zo heeft Info Support als eerste bedrijf in Veenendaal een Robot Pepper die ze op 17 en 18 februari ook zullen introduceren bij de scholieren. Marco Braakman: ‘Als grootste softwareontwikkelaar in ICT Stad Veenendaal verbinden wij graag onze naam met dit event. Het is een leuke manier om leerlingen kennis te laten maken met de vele aspecten van de ICT-wereld, die begint met een grote keuze in opleidingen.’

Battle

De Info Support Game Battle wordt vrijdag 17 februari geopend door burgemeester Wouter Kolff en er komt een bekende YouTuber. Om de sfeer er nog meer in te krijgen wordt er tijdens de LAN-party gebatteld tussen de deelnemende scholen CLV, Rembrandt College, Ichthus en CSV. Dit ICT-evenement is tot stand gekomen dankzij vele partners en stakeholders zoals gemeente en Promotie Veenendaal, bedrijfsleven en diverse onderwijsinstellingen. De technische organisatie is in handen van Project Lan.