Neem contact op

HBO-LEERGANG

Groei door in uw carrière als software engineer

HBO-LEERGANG

Groei door in uw carrière als software engineer

Kort-cyclisch waardevolle software in productie brengen. Elke dag nieuwe features toevoegen aan grote en bedrijfskritische systemen. Dat is wat onze docenten u leren tijdens de hbo-leergang ‘Continuous Delivery in Large and Complex Software Systems’ die wij samen met Hogeschool Utrecht aanbieden. In korte tijd groeit u door van programmeur tot professioneel software engineer en bent u in staat om vanuit uw specialistische kennis bij te dragen aan de ontwikkeling van complexe en schaalbare softwaresystemen.

Zes jaar geleden vroeg mijn werkgever of ik met mijn expertise het mainframeteam wilde blijven dragen. De hbo-leergang biedt mij de mogelijkheid om nu weer een inhaalslag te maken richting moderne software development.

Bouw grote softwaresystemen

Bij Info Support hebben we ervaren (en willen u dit graag leren) dat er een specifieke aanpak nodig is voor het succesvol bouwen van grote complexe softwaresystemen. In deze hbo-leergang ligt de focus op ontwikkelen in C# en .NET Core met Continuous Delivery. Het doel is dat u in een kort-cyclisch proces steeds een klein stukje van het grote systeem van idee tot productie kunt te brengen. Belangrijk hierbij is dat de meeste stappen in het proces (build, test, deploy) geautomatiseerd kunnen worden. In deze opleiding leert u hoe u zo’n groots project kunt realiseren. We kijken daarbij naar alle aspecten. U leert Scrum toepassen en werken onder een Micro Services Architecture. Hierbij krijgt u diepgaande kennis van C# en .NET Core. U wordt vaardig in Test Driven Development en leert de deployment te automatiseren.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer is deze hbo-leergang iets voor mij?

  De hbo-leergang is iets voor u als u aan het volgende profiel voldoet:

  • U heeft een afgeronde HBO-I opleiding en wil up-to-date kennis en vaardigheden om aan de slag te kunnen gaan met systemen die impact maken.
  • U bent na een carrièreswitch enkele jaren succesvol werkzaam in de IT. Nu is het tijd om in deeltijd een erkend hbo-diploma te halen.
  • Na een jarenlange carrière in de IT wilt u een inhaalslag maken richting moderne software development.
 • Hoe ziet het programma eruit?

  Het programma bestaat uit twee blokken van elk ruim twee maanden met wekelijks klassikale bijeenkomsten op donderdag en vrijdag (overdag).

  Blok 1
  U leert om een (in potentie) grote applicatie van voorkant tot achterkant te bouwen. U krijgt diepgaande kennis van Test Driven Development, C# en .NET Core. Hierbij is aandacht voor software development op hoog professioneel niveau: hoe zorgen professionals ervoor dat projecten met hoge kwaliteit binnen tijd en budget opgeleverd worden? Daarnaast doet u ook basiskennis op van onderdelen om een groot systeem te kunnen realiseren, zoals Story Mapping, ASP .NET, MVC Core, Entity Framework en Docker.

  Blok 2
  Vervolgens gaat u de kennis uit blok 1 verdiepen. Er is aandacht voor architectuur en teamwerk. U leert werken met architectuurprincipes als Micro Services, CQRS, Event Driven Architecture, en Eventual Consistency. Zaken als schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en korte recoverytijden staan hierbij centraal. Doel van dit blok is dat u kennis en vaardigheden opdoet om met een serieus  developmentteam een Continuous Delivery proces op te zetten en daarmee een groot complex softwaresysteem te ontwikkelen met Azure DevOps, Blazor, MoQ, RabbitMQ, Gherkin/Specflow, en Kubernetes.

 • Welke technieken, tools en methodieken staan centraal?

  Tijdens de hbo-leergang komen ten minste de volgende onderwerpen aan bod: Continuous Delivery, Event-driven architecture, Micro services, Story mapping, Specification by example, Event storming, Domain Driven Design, Docker & Kubernetes, .NET core, Azure DevOps.

 • Waarom moet ik deze hbo-leergang volgen?

  De hbo-leergang kent onder meer de volgende voordelen:

  • 30 EC;
  • Wil je na deze leergang verder studeren? Dan kun je zonder vertraging doorstromen naar de (deeltijd) bachelor HBO-ICT;
  • Geen losse cursussen en losstaande onderwerpen maar alle onderwerpen geïntegreerd in één traject;
  • Praktijkgericht onderwijs, de werkwijze is gelijk aan ontwikkelteams in het bedrijfsleven;
  • Topdocenten: specialisten uit het vakgebied;
  • De laatste stand van de techniek.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over deze hbo-leergang? Of denkt u dat deze leergang iets voor u is? Onze adviseur Emiel Oudakker

 helpt u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande formulier of telefonisch via +31 682395239 •  .


Meer informatie over hoe Info Support met uw gegevens omgaat, vindt u in de privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.