Info Support en ActuIT behalen DigiD-certificering

Veenendaal, 18 mei 2016 – Info Support verkrijgt, in samenwerking met ActuIT, opnieuw de DigiD-certificering. Hiermee voldoet de afdeling Managed IT Services van Info Support aan de door de auditor gestelde eisen en mag er gebruik gemaakt worden van een DigiD-aansluiting in de applicaties die zij ontwikkelen. ActuIT is specialist in pensioencommunicatie. Managed IT Services host voor ActuIT de webapplicatie. Via deze webapplicatie kunnen bedrijven, die daarvoor een overeenkomst hebben met ActuIT, pensioenzaken regelen. Voor autorisatie binnen deze webapplicatie wordt gebruik gemaakt van DigiD.

Als een bedrijf in zijn software gebruik maakt van een DigiD-aansluiting, stelt de overheid het verplicht dat de aangesloten omgeving jaarlijks wordt geauditeerd op basis van de ‘Norm ICT-beveiligingsassessments DigiD’, opgesteld door Logius. Deze norm maakt gebruik van ‘ICT-Beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties’ van het Nationaal Cyber Security Centrum. De audit wordt uitgevoerd door een externe auditor en is met name gericht op de beveiligingsaspecten van de omgeving.

ActuIT besteedt het infrastructuurbeheer en technisch applicatiebeheer voor de webapplicatie uit aan Managed IT Services van Info Support. Hierdoor is Managed IT Services verantwoordelijk voor het implementeren van een aantal verplichte maatregelen en daarmee onderdeel van de audit. Dit jaar is Managed IT Services voor de tweede keer geauditeerd voor deze omgeving en wederom werd aan alle eisen voldaan. Ook ActuIT voldeed aan de eisen, waardoor er weer een jaar gebruik mag worden gemaakt van de DigiD-aansluiting binnen de webapplicatie.

Chris Vrolijk, directeur van ActuIT: “Het behalen van de DigiD-certificering is erg belangrijk voor de continuïteit van onze applicatie. Dankzij de veilige en goed beheerde hosting omgeving die Info Support ons biedt, kunnen we gemakkelijk voldoen aan de eisen die overheid aan veilige webapplicaties stelt.”

“Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat we voldoen aan alle eisen en normen die er door autoriteiten worden gesteld. Dat geldt ook voor de DigiD-certificering”, legt Mark van Mullem, Sales Manager Managed IT Services van Info Support uit. “Voor ons was dit de tweede keer dat we succesvol geauditeerd zijn. Uiteraad zijn we zeer tevreden en trots op het resultaat.”

Dit bericht is ook geplaatst op Emerce.nl