Info Support en Myosotis sluiten partnership voor levering WebRAAP

Info Support heeft een overeenkomst gesloten met Stichting Myosotis voor de levering van de online registratie- en triage-applicatie WebRAAP. De applicatie is al in gebruik bij vier GGZ-instellingen. Info Support gaat WebRAAP breed beschikbaar stellen aan GGZ-instellingen.

WebRAAP is een webapplicatie voor spoedeisende psychiatrische zorg. Gebruikers kunnen er niet alleen administratieve en zorginhoudelijke patiëntgegevens in opslaan, maar de applicatie helpt psychiaters ook om beslissingen te nemen over opnames en inbewaringstellingen.

Aan de hand van een vragenlijst worden gebruikers geholpen om deze beslissingen te nemen: de applicatie laat zien wat anderen in een soortgelijk geval zouden beslissen – bijvoorbeeld wel of geen gedwongen opname. Deze adviesfunctie bevordert niet alleen de uniformiteit in de acute diensten, maar de gegevens worden ook gebruikt voor verder wetenschappelijk onderzoek.

WebRAAP is ontwikkeld door Stichting Myosotis in samenwerking met professor dr. Niels Mulder. De webapplicatie is nu in gebruik bij GGZ-instellingen in Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn. Door de samenwerking met Info Support wordt de applicatie ook beschikbaar voor andere GGZ-organisaties.

Erik Smudde, Sales Manager Zorg & Verzekeringen bij Info Support: “WebRAAP is een applicatie die veel potentie heeft, maar nu nog beperkt gebruikt wordt. Onze samenwerking is een unieke kans: Myosotis heeft de inhoudelijke kennis van de applicatie, wij hebben een goede marktpositie in de GGZ-sector.”