Info Support geeft ICT-voorlichting aan Veenendaalse groep achters

Op initiatief van IT dienstverlener Info Support hebben op maandag 16 en dinsdag 17 april zo’n 230 groep achters deelgenomen aan een voorlichting over informatie en communicatie technologie, kortweg ICT.

De voorlichting werd gegeven om de kinderen meer inzicht te geven in ICT en een beeld te geven waar ICT allemaal wordt toegepast. Ook werd veel aandacht besteed aan het veilig gebruik van social media en werd er een levendige robotdemonstratie gegeven.
De vraag of een dergelijke voorlichting interessant zou zijn voor groep 8 leerlingen werd dit jaar gesteld aan de CPOV (Stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en omgeving). Vijf scholen uit deze Stichting hebben vervolgens hun interesse uitgesproken. Zodoende kwamen de groep 8 leerlingen van de basisscholen De Ceder, Het Baken, School Alex, Het Erf en de Juliana van Stolbergschool op 16 en 17 april naar het hoofdkantoor van Info Support aan de Kruisboog 42 te Veenendaal gefietst om de voorlichting bij te wonen.

Wethouder Verloop van de Gemeente Veenendaal bracht op maandag een bezoek aan de ICT-voorlichting. Hij is bijzonder enthousiast over het initiatief.

Ook volgend jaar gaat Info Support de ICT-voorlichting gaan verzorgen aan groep 8 leerlingen van de verschillende basisscholen in Veenendaal. Het doel is dan alle basisscholen de mogelijkheid te bieden de voorlichting bij te wonen. Hiervoor zal medio januari 2013, in samenwerking met de gemeente Veenendaal, gestart worden met de inventarisatie bij de scholen. Mochten basisscholen hun interesse voor de ICT-voorlichting nu al willen doorgeven, dan kan contact worden opgenomen met Sigrid van Tuil van Info Support, sigridt@infosupport.com.

 

ICT voorlichting basisscholieren