Info Support is Test Cloud Partner van Xamarin

Info Support een van eerste partners ter wereld die mobiele apps kunnen testen in cloud-omgeving

Info Support mag zich Test Cloud Partner noemen van Xamarin. Developers van Info Support kunnen hierdoor apps die worden ontwikkeld op het Xamarin-platform geautomatiseerd in de cloud testen op honderden soorten mobiele devices. Wereldwijd zijn er slechts twaalf Xamarin-partners met deze status.

Met Xamarin kunnen mobiele apps worden ontwikkeld in de programmeertaal C# die geschikt zijn voor de besturingssystemen iOS, Android en Windows. Het Xamarin-platform is de afgelopen jaren sterk gegroeid: op dit moment zijn 300 bedrijven wereldwijd aangesloten bij het partnerprogramma.

Info Support was twee jaar geleden een van de eerste partners die gebruik maakten van het Xamarin-platform. De ontwikkelaars zijn nu onder meer bezig met een applicatie voor woningcorporaties. Onderhoudsmensen kunnen middels een app een oplevering van een woning registreren, foto’s maken van gebreken en informatie over de woning online raadplegen.

“Dit partnership met Xamarin maakt het voor ons veel eenvoudiger om applicaties te testen”, aldus Henk Brands, Business Unit Manager Enterprise Mobile bij Info Support. “Voor de ontwikkeling van apps heeft C# onze voorkeur, omdat het veel mogelijkheden biedt en we veel C#-developers in huis hebben. Dankzij Xamarin kunnen we niet alleen apps met C# ontwikkelen die geschikt zijn voor de Windows Phone, maar ook voor iOS en Android.”

Info Support heeft een aantal gecertificeerde Xamarin ontwikkelaars, om zo nog betere ondersteuning te kunnen bieden aan klanten en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van het platform.