Info Support kiest voor 2 nieuwe datacenters

Info Support maakt vanaf heden gebruik van twee nieuwe datacenters, LeaseWeb in Haarlem en BIT in Ede. Deze twee hoogwaardige ISO 27001 gecertificeerde datacenters geven Info Support de mogelijkheid om zijn opdrachtgevers nog flexibeler en beter te bedienen.

De omzet van de afdeling Managed IT Services van Info Support is het afgelopen jaar met dertig procent gegroeid. “Voor ons is het belangrijk dat wij binnen de scope van onze dienstverlening altijd aan de vraag van onze opdrachtgevers kunnen voldoen.”, stelt Mark Klabbers, Salesmanager Managed IT Services. “Bij ons vorige datacenter groeiden we uit onze jas. Uiteindelijk misten we daar de flexibiliteit die wij nodig hebben en die onze opdrachtgevers ook van ons eisen.”

Bij de keuze van de nieuwe datacenters stond kwaliteit voorop. De aanwezigheid van een ISO 27001-certificaat was dan ook een eerste vereiste. Enerzijds vanwege de Cloud strategie van Info Support. Anderzijds vragen ook opdrachtgevers steeds vaker om de aanwezigheid van dit certificaat dat de informatiebeveiliging waarborgt. Omdat bij Cloud Computing alle data via internet beschikbaar wordt gesteld en niet meer fysiek op de machines van de gebruikers zelf aanwezig is, zijn kwaliteit en veiligheid cruciaal.

Daarnaast wogen ook punten zoals milieubewustzijn en energiezuinigheid zwaar mee bij de keuze. De activiteiten van de gekozen partijen zijn volledig CO²-neutraal dankzij aanzienlijke energiebesparingen, het gebruik van groene energie zoals waterkracht en investeringen in wereldwijde groene projecten.

Info Support heeft bewust voor twee verschillende datacenters gekozen die op zo´n 100 km afstand van elkaar liggen. Daarmee kan richting opdrachtgevers een nog hogere mate van flexibiliteit en betrouwbaarheid worden geboden en kan ook Geo-Clustering worden ondersteund. Er is zelfs rekening gehouden met het verschil in de ligging van de datacenters ten opzichte van het Normaal Amsterdams Peil.