Info Support leert kinderen programmeren tijdens Devoxx4Kids

Op zaterdag 26 augustus vond in het kenniscentrum van Info Support Devoxx4Kids plaats. Tijdens dit gratis evenement zijn zo’n dertig kinderen in de leeftijd van tien tot en met vijftien jaar aan de slag gegaan met programmeren. De kinderen kregen onder andere les in programma’s als Pepper, Scratch en CodeCombat, waarmee zij de basisvaardigheden ontwikkelen om zelf applicaties te bouwen. Ook wethouder Marco Verloop bracht een bezoek aan dit bijzondere evenement om de kinderen in actie te zien.

Met het evenement wil de ICT-dienstverlener kinderen al op vroege leeftijd interesseren voor technologie en hen stimuleren om zelf actief aan de slag te gaan met programmeren. Hoewel de huidige generatie kinderen opgroeit met smartphones en tablets, wordt binnen het basisonderwijs nauwelijks aandacht besteed aan ICT-vaardigheden als programmeren. Info Support hoopt dat de kinderen die Devoxx4Kids bezochten niet alleen een hele leuke dag hebben gehad, maar ook enthousiast zijn om zelf aan de slag te gaan.

“Info Support werkt nauw samen met de gemeente Veenendaal om de positie van de gemeente als kennisregio op het gebied van ICT verder te verstevigen. Wij voelen ons sterk verbonden met Veenendaal en zien het dan ook als onze taak om een actieve bijdrage te leveren aan kennisontwikkelingen”, stelt Mark Klabbers, business unit manager Info Support. ”Het is fantastisch om het enthousiasme van de kinderen te zien die bij ons evenement aanwezig waren. Wie weet zien we een aantal van hen in de toekomst als medewerker weer terug.”

“Onze doelstelling is dat Veenendaal en omgeving in 2025 hét landelijke ICT-centrum voor Food, Health en Tech vormt. Om deze ambitie te realiseren moeten we niet alleen werken aan een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven, maar ook zorgen voor top ICT-onderwijs samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Devoxx4Kids laat zien dat kinderen al op jonge leeftijd op een leuke manier kennis kunnen maken met ICT. Het enthousiasme dat ik vandaag heb gezien geeft vertrouwen voor de toekomst”, stelt wethouder Marco Verloop.