Info Support ontwikkelt app voor fietsdeelplatform Mobilock

Een deelfiets die je eenvoudig kunt reserveren en van het slot kunt halen met je mobiele telefoon; dit kan met Mobilock, een platform voor het delen van fietsen. ICT-dienstverlener Info Support ontwikkelde samen met startup Mobilock een nieuwe app voor dit platform. Met deze veilige en betrouwbare app, die gebaseerd is op het Microsoft Azure-platform, kunnen gebruikers eenvoudig Mobilock-fietsen reserveren en gebruiken.

Van links naar rechts: wethouder Verloop en wethouder Kundic (gemeente Veenendaal), Walter Nieuwendijk (Mobilock) en Arnoud Wapstra (Info Support)

 

Mobilock is beschikbaar voor verschillende soorten organisaties, zoals fietsverhuurbedrijven en bedrijven die fietsen ter beschikking willen stellen voor hun werknemers of klanten. De eerste gebruikers zijn vervoersmaatschappij Syntus en het Duitse energiebedrijf Naturstrom. De fietsen zijn voorzien van GPS, zodat de eigenaar altijd de huidige locatie kan achterhalen.

 

“Nederland telt meer fietsen dan inwoners”, aldus Lammert Vinke, Unit Manager Mobility and Public bij Info Support. “Het bijzondere aan Mobilock is dat het eenvoudig is om fietsen te delen, zonder dat hiervoor een infrastructuur voor nodig is om fietsen op een vaste plek te stallen. Immers: de fietsen kunnen in principe overal worden afgehaald, geopend en gedeeld. Het is mooi om te zien dat deze Internet of Things-technologie ervoor zorgt dat mensen overal in Nederland toegang krijgen tot een deelfiets. Voor de ontwikkeling van de app was het vooral belangrijk om een gebruiksvriendelijke interface te maken die tegelijkertijd ook veilig en betrouwbaar is. Mobilock heeft alles in zich om de nieuwe standaard te worden voor het delen van fietsen. Wij zijn dan ook heel trots dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen hieraan.”

 

Het initiatief van Info Support wordt ondersteund door de gemeente Veenendaal; de fietsen zijn officieel in gebruik genomen door de wethouders Marco Verloop (economie) en wethouder Nermina Kundíc (duurzaamheid). In maart stemde de gemeenteraad van Veenendaal nog in met het programmaplan ‘Een energieneutraal Veenendaal in 2035’; dit initiatief van Info Support draagt bij aan deze ambitie.