Info Support organiseert Future Festival Bootcamp op Startup Village

Van 13 tot en met 15 april organiseert Info Support in samenwerking met MoneYou, Ace Venture Lab en festivalorganisator DGTL de ‘Future Festival Bootcamp’. Op Startup Village in Amsterdam gaan IT-, design- en business studenten samen met onze experts aan de slag om een innovatieve en out-of-the-box betaaloplossing te bedenken, bouwen en pitchen. Doel: de festivalwereld op zijn kop zetten met dit nieuwe betaalinitiatief.

De driedaagse bootcamp is een initiatief van onze Business Unit Finance om ondernemende studenten vanuit verschillende disciplines te betrekken bij de uitdagingen waar de financiële sector voor staat. Of het nu gaat om nieuwe betaalinitiatieven of innovatieve IT-oplossingen voor het verbeteren van de klantenservice; financiële organisaties moeten wendbaar zijn en snel kunnen anticiperen op het veranderende financiële landschap.

Tijdens de bootcamp enthousiasmeren wij de studenten om hierover mee te denken en in korte tijd baanbrekende ideeën te genereren. Vorig jaar werd de eerste editie georganiseerd, toen nog Future Banking Bootcamp, en werden de deelnemers uitgedaagd om een nieuw en innovatief (online) banking concept te bedenken, ontwikkelen en pitchen. Vanwege dat succes organiseren we dit jaar samen met MoneYou, Ace Venture Lab en DGTL een tweede editie, speciaal gericht op innovatieve betaalwijzen voor de festivalwereld.

Programma

De bootcamp trapt af op vrijdag 13 april met het schetsen van de context en de uitdagingen waar de financiële sector voor staat. Vervolgens worden inspirerende workshops verzorgd over agile methodology, customer journey mapping en investor pitching.

Op 14 april in de ochtend worden nog enkele technologieworkshops gegeven over API’s en Blockchain Technology. Dit geeft de studenten de bagage om in de middag aan de slag te gaan in een 24 uurshackathon. Daarin worden de deelnemers in teams uitgedaagd om in een ‘pressure cooker’ situatie een ontwerp en prototype te maken en te coderen voor een app of cloudoplossing.

Op 15 april worden de oplossingen om 13:30 uur voor jury en publiek gepitcht in de Event Space van Startup Village in Amsterdam. De beste ideeën krijgen de kans om te worden uitgewerkt in de gloednieuwe spaar-en betaal-app MoneyouGo.

Meer weten of meedoen?

Ga naar www.futurefestivalbootcamp.com voor meer informatie. Ben jij student en wil je deelnemen aan de bootcamp? Je kunt je aanmelden als deelnemer via guido@infosupport.com.

Ben je benieuwd naar de oplossingen die moeten zorgen voor efficiëntere betaling tijdens festivals? Je kunt de verrichtingen van de deelnemers op 13, 14 en 15 april volgen via de social media kanalen van Info Support. Wil jij bij de pitches aanwezig zijn? Neem dan contact op met guido@infosupport.com.

Aftermovie Future Banking Bootcamp 2017