Info Support realiseert woninginspectie-app en interactief intranet voor Trivire

Info Support gaat een mobiele app voor woninginspecties en een interactief intranet ontwikkelen en beheren voor Trivire. De woningcorporatie uit Dordrecht kan hiermee niet alleen de interactie tussen medewerkers onderling en met de klanten verbeteren, maar bespaart ook op administratief werk.

De woninginspectie-app (Woning Inspectie Module) maakt het voor mutatieopzichters mogelijk om zowel de vooropname, eindopname als de sleuteloverdracht te verwerken via een tablet. Afspraken met huurders over de oplevering van de woning worden verwerkt in een opnamerapport, dat automatisch wordt gegenereerd en gemaild naar de klant.

Het nieuwe intranet is gebaseerd op Microsoft Sharepoint 2013 en biedt meer interactieve mogelijkheden dan de huidige omgeving van Trivire. De 220 medewerkers van de corporatie kunnen nieuwtjes en tips delen met collega’s en op elkaars berichten reageren. Ook kunnen bestanden eenvoudig worden gedeeld en beheerd. Het platform wordt in de toekomst uitgebreid met een omgeving waarin medewerkers op een soortgelijke manier met klanten de interactie aan kunnen gaan.

De Corporatie Service Bus(CSB) ten slotte, zorgt voor centrale gegevensuitwisseling tussen de verschillende systemen die bij Trivire in gebruik zijn. CSB is een softwarelaag die wordt geplaatst tussen de applicaties en portals en die ervoor zorgt dat alle systemen dezelfde gegevens gebruiken. Deze oplossing voorkomt dat medewerkers van Trivire gegevens moeten invoeren in 13 verschillende systemen.

Zowel de app als het intranet zijn door Info Support op maat gemaakt voor Trivire. De organisatie kan hierdoor tijd besparen op administratief werk: “Nu worden systemen nog één op één gekoppeld”, aldus Esther Hoveling, informatiemanager bij Trivire. “Dat betekent dat er verschillende koppelingen moeten worden aangemaakt om data uit het ene systeem te exporteren naar het andere. De CSB werkt als centrale bron, waaraan alle systemen zijn gekoppeld. Dat zorgt er niet alleen voor dat we veel tijd besparen, maar het verkleint ook aanzienlijk de kans dat gegevens verkeerd worden opgeslagen. Maar ook de Woning Inspectie Module bespaart heel veel administratief werk: onze opzichters hoeven nu niet meer formulieren met de hand in te vullen en over te nemen op de computer; alles wordt vanuit de app automatisch verwerkt. Dat scheelt een opzichter al gauw een uur per dag.”

Trivire koos al eerder voor Info Support voor het optimaliseren van het verhuurmutatieproces. “In de eerdere samenwerking heeft Info Support laten zien dat ze een project binnen tijd en budget kunnen uitvoeren en dat de samenwerking ook nog eens zeer prettig is. Bovendien zijn er korte lijnen met de consultants, omdat ze veel op ons kantoor aanwezig zijn. De scrum-methode die Info Support gebruikt in de ontwikkeling wordt ook als prettig ervaren; elke drie weken wordt weer een stukje functionaliteit opgeleverd. Hierdoor blijven we voeling houden met het project en kunnen we bijsturen waar nodig.”