Info Support verzorgt samen met hogescholen minors BI, Java en .NET

Info Support heeft samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met de Haagse Hogeschool en Avans Hogeschool Brabant om respectievelijk een IT-minor Business Intelligence en een IT-minor Java aan te bieden. Een samenwerking met de Hogeschool Utrecht gaat het vierde jaar in, hier wordt een IT-minor .NET aangeboden.

Vanaf september gaan de minors BI, Java en .NET van start. Studenten van alle hogescholen in Nederland en België kunnen deelnemen aan deze minors. De examencommissie van de school die de minor aanbiedt, is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de minor. De minor wordt elk jaar ge-audit om te controleren of deze nog voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.

Info Support levert 80 procent van de docenten en heeft een duidelijke bijdrage als het gaat om concept en inhoud. De IT-dienstverlener uit Veenendaal is goed op de hoogte van de kwaliteitseisen van de hogescholen. Ook kent zij hun behoeften en die van de studenten en kan zodoende goed invulling geven aan de minors. Info Support werkt al meer dan 20 jaar samen met afstudeerders en is nauw betrokken bij het onderwijs. In Utrecht hebben inmiddels in totaal 52 studenten de IT-minor .NET succesvol afgerond.

Herman Gerdsen, Manager HR bij Info Support: “Info Support investeert drie keer meer uren in de ontwikkeling van de minors dan de hogeschool vanuit zijn investeringsbronnen kan doen. Info Support wil kwalitatief hoogwaardig onderwijs stimuleren dat aansluit bij de praktijk. Dat is de reden dat wij al 20 jaar lang afstudeerprogramma’s aanbieden, sinds kort dus ook in de vorm van te volgen minors aan drie Nederlandse hogescholen.”

Gert de Ruiter, Directeur Academie voor ICT & media bij de Haagse Hogeschool: “Samenwerking met een toonaangevende IT-dienstverlener als Info Support biedt de hogescholen een belangrijke toegevoegde mogelijkheid om hun curricula ‘state of the art’ te houden en zorgt ervoor dat de studenten in aanraking komen met relevante voorbeelden uit de beroepspraktijk.”