Innovatie: knowNow

knowNow is een interactief kennismanagementsysteem waarin medewerkers van een organisatie hun kennis kunnen delen en kennis van andere kunnen opzoeken en verrijken.

 

Innovatief

Wat knowNow echt innovatief maakt is dat er profiling technieken toe worden gepast om de gebruiker te leren kennen in plaats van dat er een flinke administratieve last wordt neergelegd bij de gebruiker zoals in traditionele kennismanagementsystemen. Door deze aanpak deel je niet alleen kennis met elkaar maar kun je altijd zien wie experts zijn op bepaalde gebieden binnen je organisatie. In knowNow worden kennis en personen dus altijd gecombineerd.

knowNow

Crowd-sourcing

Omdat personen centraal staan gaat knowNow uit van het crowd-sourcing principe, waarbij je ervan uitgaat dat een grote groep altijd meer weten dan enkele specialisten. Iedereen kan kennis toevoegen en vooral verbeteren. knowNow is het sociaal platform dat helpt bij het delen en verbeteren van kennis en het vinden van experts binnen een organisatie.

Het systeem koppelt automatisch relaties tussen kennis en personen, zodat je heel specifieke aanbevelingen krijgt die voor jou relevant zijn.

Meer over knowNow is te vinden op de knowNow website.