Innovation Projects

Innovation Projects is een ideeënwedstrijd waarmee Info Support zijn medewerkers wil uitdagen om creatieve, vernieuwende en baanbrekende ideeën te ontwikkelen die ook werkelijk uitvoerbaar en waardevol zijn voor onze klanten. Deze wedstrijd past in onze visie dat business innovaties mogelijk zijn vanuit technologische innovaties.

Voice of Innovation 2016

De nieuwste editie is alweer in volle gang. Op woensdag 28 september streden vanaf 19.00 uur tien Info Supporters om de vier felbegeerde plekken in de Dragons’ Den. In een speciale studiosetting pitchten zij hun innovatieve idee aan jury en publiek.

 

Bekijk hiernaast de video-opnames van Voice of Innovation 2016.

Editie 3: Spoorvertragingen voorspellen met data

De winnaar van de derde editie van Innovation Projects was ‘Spoorvertragingen voorspellen met data’. Met dit concept is het mogelijk om je treinreis te plannen, rekening houdend met storingen. “We gebruiken hiervoor data die NS zelf publiceert en vullen dit aan met data die we uit Twitter halen. Je krijgt hierdoor een redelijk realistisch beeld van de actuele storingen en de gevolgen daarvan voor je treinreis.

Bovendien kunnen we in de app je reisgeschiedenis bijhouden en daar je voorkeuren uit afleiden. Ben je bijvoorbeeld een forens of dagjesreiziger? Heb je de voorkeur voor goedkope treinritjes of wil je juist zo snel mogelijk van A naar B komen? Op basis van deze voorkeuren kunnen we suggesties doen voor treinreizen die passen binnen jouw profiel.” aldus data scientist Maarten die het idee ontwikkelde.

Editie 2: Thuismeter.nl

Info Support heeft Thuismeter.nl uitgeroepen als winnaar van het tweede Innovation Project van 2015. De mobiele applicatie is ontwikkeld voor ziekenhuisorganisatie Rijnstate en biedt patiënten de mogelijkheid hun thuis opgenomen bloedwaarde direct te delen in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

Thuismeter.nl maakt het veilig en direct delen van de meetwaarden mogelijk dankzij koppelingen tussen het meetapparaat en de smartphone van de patiënt, de broker (het tussenstation voor gegevensauthenticatie) en het ziekenhuis. De zogenoemde broker zorgt ervoor dat de gegevens veilig en compliant naar het EPD worden doorgezet.

Editie 1: Bring business up to speed

De eerste editie van Innovation Projects is begin 2015 uitgevoerd. Het innovatieve idee ‘Bring business up to speed’ is van 26 januari tot en met 6 februari jl. in het Innovation House uitgewerkt tot een showcase voor de opdrachtgever. Het doel was een pensioenportaal te bouwen voor werkgevers en werknemers, buiten een applicatieserver omgeving, volgens een niet-gelaagde architectuur.

Er is gebruik gemaakt van een architectuurpattern dat helemaal gericht is op schaalbaarheid, snelheid en performance, met behulp van architectuurpatronen zoals Command Query Responsibility Segregation (CQRS) en microservices. En dat is gelukt. Niet alleen het Topteam kijkt met een goed gevoel terug op het project, ook de klant en de jury waren onder de indruk van de resultaten.