IT-afdeling is nog lang niet afgeschreven

Een vraag die veel iters en managers zich zullen stellen is of de it-afdeling in zijn huidige vorm nog toekomst heeft. Organisaties maken steeds meer gebruik van outsourcing en cloud computing. Als it geen onderdeel is van de kerntaken van een organisatie kiest men er al snel voor om deze taken buiten de deur te houden. Zo hoeven organisaties niet alle kennis in huis te hebben. Maar betekent dit dat de it-afdeling geen toekomst heeft?

Traditioneel ligt de verantwoordelijkheid van de it-afdeling bij het leveren van diensten rond de informatievoorziening van een organisatie. Sommige organisaties kiezen ervoor om maatwerksoftware te realiseren om zo concurrentievoordeel te behalen. Het ontwikkelen van applicaties en functionaliteit is dan een belangrijke taak die bij de it-afdeling ligt. Je ziet echter steeds meer de trend dat oplossingen op basis van standaard pakketten worden samengesteld en de hoeveelheid maatwerk applicaties teruggebracht wordt.

In organisaties die veel met standaard pakketten werken, heeft de it-afdeling vaak een ‘harde’ it-focus: servers, netwerken, et cetera.. Door outsourcing en cloud computing wordt de noodzaak voor deze harde it een stuk minder. Infrastructuur wordt meer en meer ‘commodity’ en daarom verschuift de focus steeds meer naar informatievoorziening en applicaties.

De vraag is misschien ook hier of de it-afdeling nog wel nodig is. Een crm-dienstverlener, bijvoorbeeld, is volledig gespecialiseerd in het crm-systeem en kan vrij snel problemen oplossen en vragen beantwoorden. Een manager kan dit direct met de leverancier opnemen zonder dat hij daarvoor contact hoeft op te nemen met it. Wanneer een nieuwe crm-oplossing uit de cloud geleverd kan worden, hoeft er zelfs geen infrastructuur besteld te worden en kun je meteen aan de slag. En dat is erg handig.

Lees het hele artikel op Computable.nl