Live vanop de Techdays 2012

Naar jaarlijkse gewoonte was Info Support ook dit jaar weer standhouder op de Microsoft Techdays 2012. Gezien we kennis en innovatie bij Info Support zeer belangrijk vinden, geven we elk jaar ook de kans aan enkele van onze developers om deel te nemen aan deze hoogdagen voor Microsoft developers en IT Pro’s. Hieronder volgt een kortverslag van onze consultant Tim Geerts over zijn bezoek.

Live vanop de Techdays 2012

Naar jaarlijkse gewoonte was Info Support ook dit jaar weer standhouder op de Microsoft Techdays 2012. De 10de editie op Belgische bodem werd dit jaar in het Waalse Braine l’Alleud georganiseerd. Gezien we kennis en innovatie bij Info Support zeer belangrijk vinden, geven we elk jaar ook de kans aan enkele van onze developers om deel te nemen aan deze hoogdagen voor Microsoft developers en IT Pro’s. Hieronder volgt een kortverslag van onze consultant Tim Geerts over zijn bezoek.

Web Dev Futures

Als .NET developer heb ik ook dit jaar weer de mogelijkheid gekregen om op de Techdays te gaan kijken welke nieuwigheden Microsoft voor ons in petto heeft. Ik heb gekozen om de derde dag van dit evenement te volgen waarbij niet zozeer afzonderlijke sessie’s werden georganiseerd maar wel een samenhangend programma voor ontwikkelaars. Web Dev Futures startte met een sessie van Jurgen Postelmans waarbij alle nieuwigheden in Visual Studio 11 en in het bijzonder de new stuff omtrent ASP.NET 4.5 werden besproken. In de sessie die hierop volgde bood hij ons meer inzicht in de modelbinding die in ASP.NET 4.5 beschikbaar is.

Na een korte lunchbreak werden we verwelkomd door Peter Himschoot voor een uiteenzetting over de nieuwe features van ASP.NET MVC4 en meer bepaald de feilloze samenwerking van HTML 5 en Jquery. Aansluitend volgde de laatste sessie van deze goed gevulde technologische hoogdag, tijdens deze uiteenzetting ging Peter dieper in op het gebruik van websockets om langdurige communicatie binnen webapplicaties te ondersteunen.

Het was een lange, interessante en leerrijke dag daar in het verre Waalse Braine l’Alleud, maar stiekem hoop ik toch dat het volgend terug in Antwerpen georganiseerd zal worden.