Mitros koppelt met Corporatie Service Bus

In het kader van het project om zijn ICT te vernieuwen trok de grote Utrechtse woningcorporatie Mitros Info Support aan voor de implementatie van diens Corporatie Service Bus (CSB). Dit ‘elektronisch postkantoor’ vormt een uitwisselingslaag tussen de verschillende applicaties van Mitros, met als effect veel minder één-op-één-koppelingen, betere gegevensintegratie en flinke besparingen op onderhoud.

Daan Peters, Manager ICT & Facility bij Mitros Daan Peters, manager ICT & Facility van Mitros, wilde een applicatielandschap “zonder spaghetti, maar met lasagne – waarbij de middelste laag het beste is: een service bus dus.” Om ten volle van de CSB te kunnen pro? teren moest de onderliggende architectuur op orde zijn. Dat was al het geval voordat Info Support aan de slag ging, maar toch bleek ook op dit gebied de grote kennis, en toegevoegde waarde, van Info Support.

Gelukkig toeval
Daan begint het gesprek met te vertellen dat het min of meer toeval was – “maar wel een gelukkig toeval” – dat Info Support bij Mitros betrokken raakte, ook al had het zich eerder bewezen met succesvolle implementaties van zijn CSB. “Ze waren samenwerkingspartner van de leverancier die we hadden geselecteerd voor ons nieuwe primaire systeem.” “Eigenlijk kwamen ze bij ons in een gespreid bedje,” vervolgt Daan. “We hadden onze architectuur al op orde. Aan Info Support de vraag onze applicaties – nog geen 50 waar het er daarvoor meer dan 150 waren – via de CSB te koppelen.”

Constructief kritisch
Al direct bleek het meedenkend vermogen van Info Support. “Ze namen niet alles wat ze zagen, voor lief,” vertelt Daan. “Niet dat ze alles wilden overdoen, ze waren ‘constructief kritisch’. Ze bleken heel veel van architectuur te weten.” Op grond van die kennis kon Info Support adviezen geven waardoor de inzet van de CSB nog beter zou uitpakken.

Lees het artikel op de site van CorporatieGids of lees hier het hele interview met Daan Peters.