Mobile Development

De wereld wordt steeds mobieler. Tijd kost geld, dus gegevens moeten overal en altijd toegankelijk zijn. Liefst zo laagdrempelig mogelijk via een tablet of telefoon. Dat beperkt zich allang niet meer tot alleen toegang tot e-mail, maar ook tot administratieve applicaties en IT-systemen. Mobile Development wordt dan ook steeds belangrijker. Wat betekenen deze nieuwe devices nu voor een organisatie? Wat voor impact heeft het fenomeen op de bestaande manier waarop we zaken doen en vooral: wat is er voor nodig om applicaties te ontwikkelen op de diverse platforms?

Ontwikkelstrategie

Er kan voor gekozen worden om een mobile app te ontwikkelen die zowel op Apple iOS, op Google Android als op Microsoft Windows Phone draait. Misschien effectief qua kosten, maar qua gebruikerservaring zal dit waarschijnlijk minder succesvol zijn. Het is ook mogelijk om een applicatie meerdere malen te ontwikkelen, voor elk platform apart. Hiermee kan optimaal worden aangesloten bij de gebruikerservaring, maar het betekent wel hoge ontwikkelkosten en vooral hoge beheerkosten.
Mobile Development

Wat te kiezen?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de keuze van de aanpak. Dit kan te maken hebben met het platformbeleid in een organisatie of een

time-to-market-eis waardoor gekozen wordt voor de snelste oplossing. Meer over Mobile Development strategieën kunt u lezen in onze whitepaper.

Klanten