MoodApp: mobile app voor de GGZ

De MoodApp is mobile app voor de GGZ, een eenvoudige elektronische stemmingsmeter waarmee op grafische wijze de gemoedstoestand van de cliënt wordt vastgelegd. Zowel de cliënt als de behandelaar kunnen inzien hoe de stemming op verschillende momenten is geweest.

Hoe voelt de cliënt zich?

Het antwoord van de cliënt op deze vraag is een belangrijk basisgegeven voor de behandeling van de cliënt. Dagelijks overzicht houden op het ‘wel en wee’ van de cliënten wordt steeds moeilijker. Zorg wordt steeds vaker ambulant geboden, waardoor het aantal contactmomenten tussen behandelaar en cliënt minder wordt. Dit vraagt om een eenvoudige oplossing voor zowel behandelaar als cliënt.

h

De MoodApp

Info Support heeft samen met Digitaal in Zorg voor de zorg een stemmingsmeter App ontwikkeld met de naam ‘MoodApp’. Deze MoodApp kan een cliënt downloaden op zijn of haar smartphone of tablet. Na eenmalige registratie en validatie kan een cliënt één of meerdere keren per dag (afhankelijk van de

gemaakte afspraken) zijn of haar gemoedstoestand via de MoodApp invullen. Als grafische oplossing van de stemming is een barometer gekozen. De cliënt kan kiezen uit een vijftal weerstypen, zon, halfbewolkt, bewolkt, regen en onweer, die in een grafische weergave worden getoond.

Koppeling met zorgportaal

Als een cliënt vergeet zijn of haar stemming in te vullen kan een behandelaar een herinnering sturen. De cliënt ontvangt dan een bericht op zijn of haar smartphone met daarin een kort bericht van de behandelaar. De door de cliënt ingevulde stemming wordt vanaf de smartphone verzonden naar het door Info Support al

ontwikkelde cliëntportaal voor de zorgmarkt. Op dit zorgportaal kunnen behandelaar en cliënt inloggen en over een langere periode de ingevulde stemmingen bekijken. Zo kan een behandelaar op basis van de ingevulde stemmingen bijvoorbeeld besluiten een gemaakte afspraak met een cliënt te verplaatsen.

MoodApp voordelen voor GGZ-organisatie

  • Inzage in de stemming van de cliënt zonder hiervoor contact op te nemen met de cliënt.
  • Niet gebonden aan een locatie (webapplicatie).
  • Resultaten zijn oproepbaar vanuit het EPD.

MoodApp voordelen voor GGZ-cliënt

  • Op elk gewenst moment beschikbaar.
  • Op een begrijpelijke manier aangeboden.
  • Laagdrempelig inzage in het eigen stemmingspatroon.
  • Behandelaar kan beter reageren op de zorg van de cliënt.
  • Het verzamelen van gegevens op zichzelf is nuttig, maar nog niet voldoende. De toegevoegde waarde van de app zit hem vooral in de integratie met een achterliggend systeem, bijvoorbeeld een Zorgportaal.

Bekijk de demofilmpjes, de MoodApp is beschikbaar op Apple iOS, Google Android, en Windows Phone7.

Ontmoet ons

Devnexus

Devoxx UK

Global Azure 2023