Oracle eindigt ondersteuning Java SE 6: wat betekent dit voor uw organisatie?

Java is het meest gebruikte ontwikkelplatform ter wereld, en waarschijnlijk een belangrijke basis in uw enterprise applicaties. Oracle, belangrijkste leverancier van Java technologie, levert de gratis Oracle Hotspot Standard Edition Java Virtual Machine (SE JVM). Dit is dé referentiestandaard en de meest gebruikte JVM ter wereld.

Ondersteuning voor Oracle SE JVM versie 6 (uitgebracht in 2006) is per februari 2013 gestopt. Oracle adviseert zo snel mogelijk naar opvolger Java SE 7 over te stappen, die sinds 2011 beschikbaar is.

Werken met een ondersteunde versie van Java is randvoorwaardelijk voor een gezonde operatie:

  • Oplossingen voor veiligheidsproblemen en ondersteuning voor nieuwe hardware en software worden niet meer aangeboden.
  • Populaire (open source) frameworks beginnen dit jaar al met het afbouwen van ondersteuning voor Java SE 6. Achterblijven heeft nadelige effecten op bijvoorbeeld productiviteit en uw IT-oplossingen kunnen niet meer snel meebewegen met nieuwe trends.
  • In de samenwerking met andere systemen van eventueel andere organisaties zijn diverse standaarden van toepassing, op thema’s als netwerkinfrastructuur, beveiliging en internationalisatie. Ook de doorontwikkeling van deze standaarden vereist een nieuwe versie van Java SE.

Java SE 7 bevat daarnaast op meer dan vijftig thema’s belangrijke voordelen ten opzichte van Java SE 6. Onder andere productiviteit, kwaliteit, prestaties en gebruiksgemak zijn aanmerkelijk verbeterd. Ook voor uw bestaande applicaties zijn dit voordelen die met minimale aanpassing behaald worden, wat positief is voor gebruikers en de totale beheerkosten.
Migreren naar een nieuwe versie van Java is een flinke ingreep, en is bij een verkeerde aanpak een pijnlijke inspanning met grote risico’s. Info Support heeft Java SE 7 al sinds de release omarmd. We hebben in diverse situaties succesvolle migratietrajecten uitgevoerd, variërend van kleine, dynamische projecten tot zeer grote bedrijfskritische codebases van tien jaar oud.

Met een moderne, op agile principes gebaseerde aanpak worden risico’s geminimaliseerd en voeren we de migratie snel en pijnloos uit zonder dat een traditionele “feature freeze” nodig is. Deze aanpak wordt breed herkend, onder andere met een goed ontvangen presentatie op de prestigieuze Oracle JavaOne conferentie in San Francisco.

We kunnen u helpen in adviseren, begeleiden en uitvoeren van een migratietraject naar Java SE 7 voor uw medewerkers, applicaties, tooling en standaarden. Info Support biedt een volledig spectrum aan diensten, zoals het opstellen van impactanalyses, een stappenplan voor uw situatie, geavanceerde ALM tooling geschikt voor Java SE 7, Java SE 7 update trainingen, en specialisten die uw applicaties kunnen voor u kunnen migreren en testen. Meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.