Advanced Specialization Kubernetes

Meer weten over Kubernetes?

Advanced Specialization Kubernetes

Meer weten over Kubernetes?

Wat is Kubernetes?

Het woord Kubernetes komt uit het Grieks en betekent zoveel als stuurman. Wat een uitstekende benaming is voor de functie van Kubernetes in een applicatie landschap, namelijk het besturen van de containerizatie van je applicaties. Er zijn meer container orkestratietools op de markt, maar op het moment is Kubernetes toch wel de de-facto marktstandaard.

Als Gold Microsoft Partner heeft Info Support een Advanced Specialization voor ‘Kubernetes on Microsoft Azure’. Lees hier meer over onze Advanced Specialization.

Hoe werkt het?

Azure Kubernetes Service (AKS) van Microsoft versimpelt het uitrollen van een gemanaged Kubernetes cluster in Azure en reduceert veel van de complexiteit en operationele overhead. Kritieke taken als onderhoud en health monitoren worden automatisch door Azure geregeld.

Info Support zet bij veel projecten Kubernetes in en logischerwijs hebben we daar dus ook ruime ervaring mee.

Voordelen

Het werken met open standaarden en containerizatie heeft belangrijke voordelen voor een klant:

  • Elastisch

    Het is als eerste een goede manier om een applicatie elastisch te maken en dus makkelijk mee te laten te bewegen met de vraag vanuit de business.

  • Geen vendor lock-in

    De applicatie wordt ook veel eenvoudiger porteerbaar, dat zorgt er dan weer voor dat uw organisatie minder vendor lock-in heeft.

Meer informatie

Kubernetes heeft dan ook een belangrijke plaats in oplosssingen van Info Support, zoals ook ons eigen Managed Cloud Platform. Als u meer wilt weten over het inzetten van Kubernetes in uw applicatie landschap neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.