ABN AMRO

Continue procesverbetering dankzij crowd sourcing en kennistechnologie bij abn amro

Info Support ontwikkelde voor ABN AMRO de SopStore, een applicatie waarmee interactieve kennisdeling onder medewerkers mogelijk wordt. De SopStore ondersteunt medewerkers bij het doorlopen van vaste procedures (ook wel werkinstructies genoemd) met klanten. Werkinstructies die op een hoofdkantoor zijn bedacht, sluiten niet altijd aan bij de wensen en eisen van de individuele klant. In de SopStore kunnen medewerkers zelf werkinstructies opstellen die veelal beter aansluiten bij de lokale omstandigheden dan centraal opgestelde instructies. Ook collega’s kunnen deze instructies gebruiken en ze interactief van opmerkingen en tips voorzien: dit leidt uiteindelijk tot een verdere kwaliteitsverbetering. Crowd sourcing is dan ook een belangrijke ingrediënt van het succes van de Sopstore. Info Supports knowNow-platform, het kennismanagementsysteem voor het delen van kennis binnen een organisatie dat als basis diende van SopStore, maakt crowd sourcing mogelijk.

Een bedrijf met veel slagkracht dat alles levert wat het belooft. Het ademt totale professionaliteit uit.

Herman Mansveld, programmamanager ABN Amro

Continuous Delivery

Voor de SopStore is Continuous Delivery toegepast. Dit is een uitbreiding op ‘agile’ ontwikkelmethodieken, waarbij ontwikkeling, test en beheer in één team samenwerken.

De methodiek is daarmee zeer geschikt een contstante stroom van nieuwe functionaliteit aan een productieomgeving toe te voegen. Klik hier om de hele referentie te lezen.