Fudura

“Als je veel gegevens over energieverbruik verzamelt, heb je belangrijke ‘assets’ in handen, waarmee je de consument van dienst kan zijn.” Aan het woord is Bas Kasteel, Business Information Manager bij Fudura, een dochteronderneming van een van Nederlands grootste netbeheerders, Enexis. Samen met Info Support ontwikkelde Fudura een portal waarmee meetgegevens aan de consument ter beschikking worden gesteld indien van toepassing. Netbeheerders zorgen ervoor dat huishoudens altijd over energie beschikken. Zij installeren ook slimme energiemeters, zodat de meterstanden zes keer per jaar automatisch worden doorgegeven aan de energieleveranciers. “We bieden dan wel die slimme meters aan, maar wat heeft de consument er eigenlijk aan?”

“Samen met Info Support hebben we de vertaling naar een oplossing gezocht en gevonden.”

Bas Kasteel, Business Information Manager

Enthousiast over de samenwerking

Bas is enthousiast over de samenwerking met Info Support. “De Info Supporters die het werk uitvoerden, waren echt prima gasten, in eerste instantie vanuit de architectuur maar niet te beroerd om zelf een stuk te programmeren, echt meewerkende voormannen. Kennis van portals, van integratie en Windows Azure sloten goed op elkaar aan.”

De oorspronkelijke visie van ‘data als asset’ was door Fudura geformuleerd, maar, in de woorden van Bas, “samen met Info Support hebben we de vertaling naar een oplossing gezocht en gevonden.” Voor de toekomst hoopt hij de samenwerking verder te kunnen uitbouwen tot een hecht partnerschap. “Wat kunnen we voor elkáár betekenen – dan kunnen we elkaar echt versterken.”

Klik hier om de hele referentie te lezen.