FMO datawarehouse

FMO ontsluit al haar gegevensbronnen voor rapportages

FMO (Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden) is de ontwikkelingsbank van Nederland. De bank nam haar oude datawarehouse op de schop om efficiënt te kunnen rapporteren over al haar gegevens. Info Support was daarvoor de gedroomde partner.
De Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden financiert al meer dan 47 jaar private projecten in ontwikkelingslanden. Het doel van de bank is om het ondernemerschap in die landen te bevorderen en zo bij te dragen aan hun economische ontwikkeling. In 2010 liep FMO tegen de beperkingen van haar datawarehouse aan. Het was niet mogelijk om gegevens uit verschillende bronnen samen te voegen voor analyses of om er één rapport van aan te maken.
Info Support implementeerde een volledig nieuw datawarehouse op basis van Microsoft BI-technologie. De bank kan nu rapportages over al haar gegevens maken. Dankzij de flexibele architectuur van de implementatie is FMO nu bovendien in staat om haar datawarehouse snel aan te passen aan de continu veranderende wet- en regelgeving.
Rolf Daalder, Director ICT & Facility Services bij FMO, omschrijft zijn samenwerking met Info Support als buitengewoon prettig: “Ze werken heel ongecompliceerd: we gaan gewoon samenzitten en pakken de zaken aan”, zegt hij. “Bovendien komen ze afspraken gewoon na. Info Support is voor mij een heel betrouwbare partner.”

Ze werken heel ongecompliceerd: we gaan gewoon samenzitten en pakken de zaken aan. Bovendien komen ze afspraken gewoon na. Info Support is voor mij een heel betrouwbare partner.

Rolf Daalder, Director ICT & Facility Services FMO

Microsoft BI-technologie

Info Support implementeerde een volledig nieuw datawarehouse op basis van Microsoft BI-technologie. De bank kan nu rapportages over al haar gegevens maken.

Dankzij de flexibele architectuur van de implementatie is FMO nu bovendien in staat om haar datawarehouse snel aan te passen aan de continu veranderende wet- en regelgeving. Lees hier de hele referentie.

Downloads

No downloads found.

Ontmoet ons

Jdays 2018

Gothenburg, Sweden

Techorama Netherlands 2018

Ede