Mediahuis

In haar zoektocht naar een mobile expert is Mediahuis bij Info Support terechtgekomen en de samenwerking is in februari 2016 van start gegaan. De rol van Info Support was in de eerste plaats om de ontwikkeling van de ‘dS Krant’ app in goede banen te leiden, zowel qua juiste keuze van technologieën en tools als processen. Dankzij de samenwerking kan Mediahuis nu op het fundament dat Info Support gelegd heeft verder innoveren en complexe apps bouwen.

Mobile oplossing

Eind september 2016 lanceerde Mediahuis ‘dS Krant’ en het nieuwe leesavontuur kon beginnen. Sindsdien lezen dagelijks gemiddelde 12000 abonnees van De Standaard het nieuws via deze app. In tegenstelling tot een klassieke krantenapp waar je pagina na pagina achter elkaar moet doorbladeren, heeft dS Krant een kolomstructuur waarbij alle pagina’s naast elkaar staan. De lezers kunnen in een oogopslag zien wat op het nieuws staat door eenvoudig op het scherm te ‘swipen’, met andere woorden een digitale variant van bladeren door de krant.

Daarnaast biedt het nieuwe platform de redactie meer flexibiliteit en vrijheid om de krant op  te maken naar hun wensen, zoals de mogelijkheid om veel meer foto’s en video’s toe te voegen dan vroeger. Deze flexibiliteit liet de redactie toe om de avondkrant van De Standaard ook samen onder deze app te brengen. Dit maakt dat de krant rijker is qua inhoud en opmaak voor de lezers en gebruiksvriendelijker voor de redactie.

 

“We zijn trots dat we voor onze lezers een rijkere leeservaring en –plezier creëren en onze medewerkers van de nodige gemak voorzien om hun job efficiënter te doen.”, aldus Geert Kempen.

Gerelateerde klanten