Rijk Zwaan

Continue verbetering: dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Rijk Zwaan en Info Support. Het past bij het DNA van beide bedrijven, waar werknemers het beste uit zichzelf willen halen en dus ook het beste willen voor hun klant. Eind 2015, begin 2016 ontwikkelde Info Support twee mobiele applicaties voor het groenteveredelingsbedrijf; in het huidige doorontwikkeltraject voorzien beide bedrijven deze samen regelmatig van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. De unieke werkwijze zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit en klanttevredenheid.

“We werken op een agile manier. Dat betekent dat we altijd flexibel blijven en dat je aan het eind van het project niet per se het resultaat hebt dat je van tevoren had bedacht, maar wel een product hebt dat goed past bij de wensen van je klanten en je bedrijf.”

Jan-Cees van Buiten, scrum master en Project Advisor bij Rijk Zwaan

Twee mobiele applicaties

Sinds het voorjaar van 2016 kunnen medewerkers en klanten gebruikmaken van de twee mobiele applicaties die Info Support voor dit interessante en veelzijdige bedrijf ontwierp en ontwikkelde volgens de scrummethode. Beide apps bevatten een catalogus met de foto’s van alle gewassen die geteeld kunnen worden met de zaden van het bedrijf. Telers kunnen de app bijvoorbeeld gebruiken als ze op de demolocaties zijn om de gewassen te bekijken. Cees-Jan van Buiten, Project Advisor bij Rijk Zwaan: “Je kunt bijvoorbeeld terwijl je door een demoveld loopt een QR-code scannen bij een bepaalde groente. De app geeft dan allerlei achtergrondinformatie. En we geven via de app informatie aan klanten over bijvoorbeeld het telen van tomaten in Nederland. Wat doe je als het een periode heel droog is, of juist heel nat?” De app voor medewerkers is wat uitgebreider: daarop zijn bijvoorbeeld ook de gewassen en zaden te bekijken die nog in een experimentele fase zitten en nog niet op de markt zijn.

Rijk Zwaan deelt ook actueel nieuws in beide applicaties. Een paar technische details: de Internal Product App is enkel gebouwd voor Applebesturingssysteem iOS. De Partner RZ App draait op iOS en Android. Beide applicaties zijn ontwikkeld met behulp van het Xamarin framework in C# (.NET). Verder maakte en maakt het DevOps-team gebruik van Octopus Deploy en HockeyApp. Maakt, want de samenwerking tussen Info Support en Rijk Zwaan is nog volop gaande. Voortschrijdend inzicht, vragen en adviezen van gebruikers, nieuwe technologische ontwikkelingen en de wil om continu te innoveren en te verbeteren, maken dat Rijk Zwaan en Info Support na oplevering van de applicaties een doorontwikkeltraject hebben opgezet.

Klik hier om de volledige referentie te lezen.