VGZ

Coöperatie VGZ is met zo’n 4,2 miljoen verzekerden een van de grootste spelers op de zorgmarkt. De organisatie herbergt vele vertrouwelijke gegevens, zoals persoons- en medische gegevens, en geld van derden. In samenwerking met het Kenniscentrum van Info Support is een training ontwikkeld die het bestaande beveiligingsbeleid “praktisch toepasbaar” maakt.

Maatwerktraining van Info Support bevordert bewustwording van beveiligingsbeleid

Marille Verhoeven, opleidingsadviseur ICT, en Arnold van Hunnik, manager exploitatie

Bewust gedrag

In een gesprek met Marille Verhoeven, opleidingsadviseur ICT, en Arnold van Hunnik, manager exploitatie, blijkt dat Info Support vanaf het eerste moment een uitstekende indruk maakte. “Dankzij de training gaan de ICT-mensen bewuster om met beveiliging. De vraag is niet meer hoe het beleid luidt, maar ‘waarom doen we de dingen zoals we ze doen’, ‘hoe ga jij ermee om en wat betekent dit voor de organisatie?’”

Het is van groot belang dat ICT-medewerkers bewust goed gedrag vertonen, omdat zij veelal verhoogde rechten hebben in de systemen, anders dan ‘gewone’ gebruikers. Arnold: “Soms zou iets sneller kunnen buiten de procedures om, maar die procedures zijn er niet voor niets.”

Klik hier om de volledige referentie te lezen.