Corporate Collaboration Platform

Leaked Secret Detection in documenten en corporate wiki’s

Corporate Collaboration Platform

Leaked Secret Detection in documenten en corporate wiki’s

Referentieverhaal

Bedrijven werken steeds meer samen om nieuwe producten, diensten of innovaties in de markt te zetten. Hiervoor moeten medewerkers van verschillende bedrijven informatie op een vertrouwelijke manier kunnen delen. Omdat het soms over concurrentie- of beursgevoelige informatie gaat, is de vertrouwelijkheid heel hoog.

Om dit veilig en efficiënt te houden, heeft Info Support een platform gecreëerd waarbij corporate eisen als onboading en andere compliance eisen gewaarborgd zijn. Dit platform wordt gebruikt door o.a. grote internationale banken.

Quickfacts

Uitdaging
Waarschuwen als gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, wordt gedeeld
Doelgroep
Beheerders van het kennismanagementsysteem
Toegepaste diensten
Toegepaste technologieën
Resultaat
Een slim systeem dat gevoelige informatie detecteert en daarmee het kennismanagementsysteem veiliger maakt.

Alle toevoegingen en wijzigingen van gebruikers worden door een trechter van machine learning modellen geleid, die de data controleert op gevoeligheden Impact

Uitdaging

Omdat er grote groepen medewerkers van verschillende bedrijven samenwerken op en gebruik maken van het collaboratie platform, is autorisatie en controle belangrijk. Want het is belangrijk dat er geen informatie wordt gedeeld die eigenlijk niet gedeeld kan worden.

Hoewel hier goede afspraken overgemaakt zijn, kunnen gebruikers per ongeluk alsnog gevoelige informatie delen. Doordat het systeem veel gebruikers heeft die dagelijks informatie toevoegen of wijzigen, wordt het steeds moeilijker om gevoelige informatie te detecteren.

Uitdaging

Oplossing

Alle toevoegingen en wijzigingen van gebruikers worden door een trechter van machine learning modellen geleid, die de data controleert op gevoeligheden. Eerst wordt grofmazig gezocht naar gevoelige woorden, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden, dan worden woorden in de context van de zin onderzocht en onderaan de trechter vindt een classificatie plaats op patronen die zijn toegestaan. Een telefoonnummer kan lijken op een wachtwoord, maar is dat uiteraard niet.

De uitkomst van de trechter wordt gerapporteerd aan beheerders van het systeem. Zij krijgen een melding met daarin een verwijzing naar het document waar gevoelige informatie wordt gedeeld. De beheerders vellen hun het finale oordeel over de gevoeligheid van de data.

Impact

Het platform wordt geleidelijk verbeterd zonder dat gebruikers daar hinder van ondervinden. De controle op gevoelige informatie wordt steeds slimmer en waarschuwt beheerders, zodat zij actie kunnen ondernemen. Dit maakt het delen van informatie veiliger.

Meer weten?

Dagelijks helpen wij onze opdrachtgevers uit de fintech-sector met hun digitale transformatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die technologieën als Artificial Intelligence en Cloud uw organisatie te bieden heeft? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.