Referentieverhaal

Het Waterlaboratorium

Referentieverhaal

Het Waterlaboratorium

Het Waterlaboratorium onderzoekt dagelijks verschillende watermonsters voor uiteenlopende klanten, van ziekenhuizen en gemeenten tot hotels en sportinstellingen. Maar het proces rondom het indienen van een aanvraag en het inzien van de analyses is niet meer van deze tijd. Info Support en EF2 werken daarom samen aan een nieuw klantenportaal voor Het Waterlaboratorium (HWL) in Haarlem.

Quickfacts

Uitdaging
Modernisering van de architectuur met behoud van bestaande datasets
Doelgroep
De waterketen
Resultaat
Een toekomstbestendig portaal, afgestemd op een optimale gebruikerservaring en geïntegreerd met alle bestaande data
Relatie sinds
2019
Partner
EF2

Uitdaging

Het aanvragen van een watermonsteranalyse bij Het Waterlaboratorium (HWL) kostte tot voor kort (te) veel tijd. Een aanvrager moest verschillende papieren formulieren indienen en vervolgens wachten op goedkeuring voordat HWL aan de slag kon met de aanvraag. Daar moest verandering in komen, vond de organisatie, in de vorm van een nieuw online portaal. Daarnaast was er de wens om een koppeling te maken met bestaande databases, om te voorkomen dat alle historische aanvragen in een keer worden gewist. Een andere vereiste was dat iedereen (van lokale overheden tot zorginstellingen) met het portaal moet kunnen werken. Laagdrempeligheid en toekomstbestendigheid waren dus belangrijke vereisten.

Dankzij ons gecombineerde DevOps-team ziet HWL een geheel nieuwe en flexibele manier van werken.

Marco Kuiper - Principal IT Consultant bij Info Support

Oplossing

Het online portaal van Het Waterlaboratorium klaarmaken voor de toekomst begint met het opfrissen van de bestaande architectuur. Tegelijkertijd wordt er een geheel nieuwe interface ontwikkeld. Om dit te realiseren, werken experts vanuit Info Support en samen met EF2 in een high performance DevOps-team. Waar Info Support verantwoordelijk is voor de techniek, werkt EF2 aan het visuele ontwerp van het klantenportaal. De realisatie van het dataplatform en de nieuwe architectuur ligt daarom bij Info Support; EF2 is verantwoordelijk voor het UI/UX-design. Om de organisatie van HWL mee te nemen in de reis naar een nieuw portaal, wordt er om de twee weken een deelfunctionaliteit opgeleverd.

Impact

De vraag van HWL naar een nieuw, gebruiksvriendelijk portaal voor alle klanten wordt ruimschoots beantwoord. Zo kunnen klanten dankzij het nieuwe portaal aanvragen voor laboratoriumonderzoek digitaal aanvragen. Ook de status van hun aanvragen kunnen ze in deze nieuwe omgeving inzien. HWL krijgt hiervoor een hoop data terug waarmee ze trends kunnen voorspellen met een toekomstbestendige architectuur. Tegelijkertijd, en waarschijnlijk enigszins onverwacht, krijgen alle betrokkenen vanuit HWL een geheel nieuwe manier van werken te zien: een agile aanpak vanuit een high performance DevOps-team. Deze flexibele en gecombineerde methode inspireert de organisatie om met een andere bril te kijken naar hoe men te werk gaat. Zo krijgen zij niet alleen een nieuw klantenportaal, maar ook nieuw inzicht in een projectmatige way of working.

Voor Het Waterlaboratorium is customer intimacy een belangrijk aspect in onze serviceverlening. Wij proberen onze klanten op alle gebieden omtrent waterkwaliteit te ontzorgen. Zo kiezen wij ook onze leveranciers. Juist de nauwe samenwerking tussen Info Support en EF2 heeft ons overgehaald om met hun in zee te gaan. Wij kunnen aan de voorkant van het project aangeven wat voor ons belangrijk is en tegelijkertijd erop vertrouwen dat Info Support en EF2 aan de achterkant met moderne architectuur en tools dit omzetten.

Heiko Teuber, Directeur bij Het Waterlaboratorium

Meer weten

Wilt u meer weten over wat Info Support voor uw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen u graag verder.