Klantreferentie

Levarht zet volgende stap in data driven maturity

Klantreferentie

Levarht zet volgende stap in data driven maturity

Info Support realiseert kostenbesparend dataplatform

Levarht, groothandel in groente en fruit, heeft beschikking over veel data. De uitdaging was om die data op een slimme manier in te zetten om vraag en aanbod te kunnen voorspellen, duurzaam te werken en klanten van digitale gegevens te kunnen voorzien.
Info Support heeft Levarht geadviseerd over de te nemen stappen in hun weg naar een meer data driven organisatie. Daarbij is het advies gegeven om een compleet nieuw dataplatform te realiseren. Met het nieuwe platform is er geen sprake meer van vendor lock-in en is de total cost of ownership (TCO) aanzienlijk verlaagd.

Info Support brengt ons in een DevOps-team naar een hoger niveau van data-volwassenheid. Daarmee nemen de mogelijkheden om data te gebruiken als input voor slimme AI-oplossingen toe

Dimitri Maijer, Chief Information Officer Levarht

Veel waardevolle data

Het familiebedrijf Levarht is sinds de oprichting in 1933 uitgegroeid van een groenteboer tot een groothandel in groente en fruit. Levarht werkt samen met telers, logistieke partners en winkeliers over de hele wereld. Groente en fruit van het bedrijf uit Aalsmeer ligt in meer dan tachtig landen in de winkel.

Sinds begin 2020 heeft Levarht een nieuw ERP-systeem voor alle bedrijfsprocessen. Medewerkers gebruiken dit dagelijks om zaken als inkoop en verkoop vast te leggen. Naast het ERP gebruikt de groothandel ook een PIM-systeem. Die systemen leveren gezamenlijk een schat aan data.

“We verkopen groente en fruit, maar als logistieke dienstverlener kunnen we onze klanten veel meer inzicht bieden”, zegt Dimitri Maijer, CIO van Levarht. “Het voorspellen van vraag en aanbod, het bijhouden van de houdbaarheid van producten, dat zijn zaken waar we verstand van hebben.
Maar dan moet je wel makkelijk over die data kunnen beschikken en ze op een gebruiksvriendelijke manier kunnen ontsluiten. Info Support heeft een dataplatform gerealiseerd dat toekomstbestendig is en data op een slimme manier voor ons kan laten werken”.

Flexibel en onafhankelijk

De wens van Levarht was een zo flexibel mogelijk dataplatform, waarbij het gemakkelijk is om zelf nieuwe functies te implementeren. Ook wilde het
bedrijf niet afhankelijk zijn van één leverancier en de maandelijkse kosten voor een platform beperken. Daarom besloot Levarht samen met Info Support een compleet nieuw dataplatform te ontwikkelen.

In een DevOps-team heeft Info Support het dataplatform gerealiseerd. Het team besloot Microsoft SQL Server en Power BI in te zetten. Daarbij is een compleet generatieframework om het platform heen gebouwd. Martijn Veenvliet, data engineer bij Info Support legt uit: “Op die manier kan het datateam van Levarht zelf op eenvoudige wijze ontwikkelen en beheren. Op basis van metadata die zij invullen wordt het hele dataplatform gegenereerd.”

Van data naar trends

Gebruiksvriendelijke dashboards geven Levarht nu inzicht in processen, kwaliteit en het nakomen van afspraken. Zo is eenvoudig te zien hoe
laat pallets aankomen en door de loods gaan, waar zich eventueel problemen voordoen en waar het nodig is om bij te sturen. De volgende
stap wordt het ontdekken van trends en achterhalen welke acties moeten worden uitgevoerd.

“Uiteindelijk willen we zo ver gaan dat we onze klanten de ultieme gebruikerservaring geven. Zoals consumenten bij bezorgdiensten op een kaartje kunnen zien waar de bezorger is, zo willen we onze klanten ook laten zien waar het vliegtuig of de boot met de zending precies is. Die data hebben we gewoon. Nu moeten we ze nog op een goede manier ontsluiten. Ook daar gaat het nieuwe dataplatform ons bij helpen. Info Support brengt ons in een DevOps-team
naar een hoger niveau van data-volwassenheid. Daarmee nemen de mogelijkheden om data te gebruiken als input voor slimme AI-oplossingen toe,” aldus de CIO.

Haal meer uit je data!

In onze gids ‘Data Driven Business: Make IT Happen’ lees je hoe je start met een data driven aanpak naar meer data volwassenheid.