Klantreferentie

Westfort en Info Support realiseren betrouwbare AI-toepassing

Klantreferentie

Westfort en Info Support realiseren betrouwbare AI-toepassing

Verbeterde processen en traceability in de foodsector

Westfort verwerkt dagelijks zo’n 1000 ton aan varkensvleesproducten. Daarbij behoren de kwaliteitseisen tot de strengste van de wereld.

Om daar optimaal op te kunnen sturen, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuwe technologische mogelijkheden. De vleesproducent gaf daarom Info Support de opdracht om te onderzoeken én bewijzen wat de kansen van data en artificial intelligence(AI) zijn. Samen is vervolgens een AI-oplossing gerealiseerd waarbij varkens realtime worden geclassificeerd.

De AI-oplossing heeft nu al een betrouwbaarheid van 95 procent, waarmee de totale betrouwbaarheid aanzienlijk toeneemt

Niels Naglé, Data Solutions Consultant bij Info Support

Realtime classificeren

Bij het verwerkingsproces van Westfort worden de varkens geclassificeerd. Daarbij wordt onder meer gekeken of het een beer, borg of gelt is. Tot voor kort werd deze classificatie alleen door mensen gedaan.

Info Support heeft samen met Westfort een oplossing bedacht en gerealiseerd die met camera’s en Azure Cognitive Services varkens realtime indeelt in de drie varianten. Iedere 5,33 seconde wordt een snapshot gemaakt, dat via machine learning automatisch wordt geclassificeerd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van edge computing in combinatie met de rekenkracht van de cloud. Doordat de snapshots met classificatie worden opgeslagen is vervolganalyse mogelijk; een belangrijke stap in de data maturity van Westfort.

Dit is een continu proces, zegt Niels Naglé, Data Solutions Consultant bij Info Support. “De omgeving verandert, er komen misschien fouten naar boven waardoor je het model moet verbeteren, iets waar menselijke expertise nog altijd heel belangrijk is en blijft.”

Bij het trainen van het AI-model is het in de eerste plaats belangrijk dat je een goede camera gebruikt, die je op de juiste manier plaatst zodat er een constante kwaliteit beeld beschikbaar is voor het model. “Bovendien moet je rekening houden met de omgeving. Bijvoorbeeld dat een karkas niet met de achterzijde naar de camera hangt.

De voordelen van deze AI-oplossing

De AI-oplossing heeft nu al een betrouwbaarheid van 95 procent, waarmee de totale betrouwbaarheid van de classificatie aanzienlijk toeneemt. Dit bespaart Westfort kosten, doordat er minder controles nodig zijn en het aantal aanpassingen in de administratie door fouten wordt geminimaliseerd.

Doordat de gegevens nu te integreren zijn in de data-omgeving van Westfort, is het ook mogelijk om de processen achteraf te controleren. Het waarborgen van de voedselveiligheid is een belangrijk aspect binnen de foodsector en tegelijkertijd een grote uitdaging. Als voedselproducent moet je in staat zijn om producten snel te traceren binnen de gehele keten. Daarnaast kan het van belang zijn om achteraf ondersteunend bewijs te leveren. De AI-oplossing die automatisch snapshots maakt en op de juiste wijze opslaat maakt dit mogelijk.

Tot slot is de AI-oplossing op termijn instaat om een tijdrovende klus desgewenst geheel over te nemen.

Op termijn kan deze oplossing tijdrovende klussen desgewenst geheel overnemen

Niels Naglé, Data Solutions Consultant bij Info Support

Mixed teams

Info Support en Westfort hebben samengewerkt in een mixed team. “Wij hebben de mensen bij Westfort volledig meegenomen in wat wij aan het doen waren“.

Door deze co-creatie kwamen domeinen businesskennis én expertise op het gebied van data en AI op een effectieve manier bij elkaar,” aldus Niels Naglé.

Innoveer uw business in vijf dagen met Artificial Intelligence

Info Support biedt een betaalbare benadering om uw eerste AI-experiment in productie te brengen. In een design sprint van vijf dagen verkennen en valideren wij samen met u de mogelijkheden van AI om uw business vooruit te helpen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat Info Support voor uw organisatie kan betekenen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op, wij helpen u graag verder.