Neem contact op

NIEUWS

Geaccrediteerde hbo-leergang komt tegemoet aan groeiende vraag naar gekwalificeerde IT’ers

NIEUWS

Geaccrediteerde hbo-leergang komt tegemoet aan groeiende vraag naar gekwalificeerde IT’ers

4 december 2019

De vraag van het bedrijfsleven naar goed opgeleide IT’ers wordt steeds groter. Om daaraan te voldoen introduceren Info Support en Hogeschool Utrecht (HU) samen de hbo-leergang ‘Continuous Delivery in Large and Complex Software Systems’. Het bouwen van grote, complexe softwaresystemen, zoals Spotify en Netflix, vraagt om een specifieke aanpak. In de geaccrediteerde hbo-leergang leren de deelnemers in ruim vier maanden hoe je een dergelijk schaalbaar systeem kan bouwen. Hierbij staat flexibiliteit, waardoor het mogelijk is constant te reageren op een snel veranderende wereld en klantwens, centraal.

De hbo-leergang is bedoeld voor IT’ers die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden, zodat zij direct aan de slag kunnen met systemen die impact maken. De focus ligt daarbij op de toepassing van Scrum, werken onder een Microservice Architectuur, kennis over C# en .NET Core, Test Driven Development en de automatisering van deployment. Het onderwijs is praktijkgericht en heeft een werkwijze die overeenkomt met die van ontwikkelteams in het bedrijfsleven. Hierdoor wordt er een brug geslagen tussen theorie en praktijk. Na afronding van het programma, ontvangen deelnemers een hbo-accreditatie en dertig studiepunten. Dit vormt een belangrijke opstap naar een hbo-diploma ICT.

Aantonen vakbekwaamheid

“We zien dat er een steeds groter wordende vraag naar gekwalificeerde IT’ers en zij-instromers is. Door de leergang te accrediteren, bieden we vanuit het Kenniscentrum van Info Support samen met de HU juist die mensen de mogelijkheid een erkend diploma te behalen. Dit is belangrijk omdat experts hiermee hun vakbekwaamheid kunnen aantonen”, zegt Marco Pil, trainer bij Info Support. “De inhoud van het programma is iets waar we al jaren ervaring mee hebben. Het is namelijk gebaseerd op de minor Continuous Delivery die we inmiddels al tien jaar aanbieden. De nieuwe geïntegreerde cursus, biedt nog meer IT-professionals de mogelijkheid hun kennis uit te breiden.”

De hbo-leergang start op 6 februari 2020 bij Info Support en bestaat uit twee blokken van elk ruim twee maanden met wekelijks klassikale bijeenkomsten op donderdag en vrijdag (overdag).

 

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over deze hbo-leergang? Of denkt u dat deze leergang iets voor u is? Onze adviseur Emiel Oudakker

helpt u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande formulier of telefonisch via +31 682395239 •  .


Meer informatie over hoe Info Support met uw gegevens omgaat, vindt u in de privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.