ScreenConsult van Info Support vormt schil rond Microsoft Skype for Business

Veel succesvolle IT-toepassingen vormen een voor de hand liggende oplossing voor een herkenbaar probleem. Maar, je moet wel eerst op het idee komen. Op het moment dat de zorgsector naarstig zocht naar methoden om efficiënter en toch nog steeds patiëntgericht te werken, ontstond bij Info Support zo’n idee. De oplossing heet ScreenConsult en bestaat uit een beeldtelefonie-applicatie gebaseerd op het bekende Skype for Business van Microsoft. Deze digitaalspreekuur-oplossing is in samenwerking met Rijnstate ziekenhuis in Arnhem ontwikkeld. Zowel artsen als patiënten zijn laaiend enthousiast,

Videobellen is op zich niet nieuw. Telefonie aanbieders experimenteerden er meer dan 30 jaar geleden al mee. Prijstechnisch leende de toepassing zich toen niet voor grootschalig gebruik. Dankzij de ruime beschikbaarheid van internet en de populariteit van mobiele telefoons komt beeldbellen nu ook binnen het bereik van de zorgprofessionals en hun patiënten. Info Support ontwikkelde in nauwe samenwerking met het Rijnstate ziekenhuis het product ScreenConsult. Daarmee biedt het ziekenhuis virtuele spreekuren aan patiënten. Die behoeven dus niet naar het ziekenhuis te komen om met een arts te praten. Achter de PC thuis of op het werk kan dat ook. ”Het is niet de bedoeling om met de digitale voorziening het spreekuur, waar de patiënt fysiek aanwezig moet zijn, volledig te vervangen”, zegt Dennis Jungerius, productmanager voor de zorgproducten van Info Support. ”Maar voor een tweede consult en wellicht verdere vervolgafspraken is het een prima oplossing. Belangrijk is dat de digitale variant aansluit op de gebruikelijke werkwijze in het ziekenhuis. ScreenConsult kent een digitale wachtkamer waarin patiënten plaats kunnen nemen. En het is de arts die het gesprek initieert.”

ScreenConsult functioneert als een applicatielaag aangebracht rondom het communicatieplatform Skype for Business van Microsoft. Jungerius: ”Dat is de professionele variant op het populaire communicatieplatform Skype, waarbij iedereen met iedereen kan bellen via een internetverbinding. Het is zeer goed beveiligd tegen ongeoorloofd gebruik. Anders zouden we het platform ook niet aan zorginstellingen kunnen aanbieden. Bij veel ziekenhuizen gebruiken ze de toepassing ook al voor interne communicatiedoeleinden. Artsen blijven dus werken met dezelfde interface. In ScreenConsult hebben we de gangbare spreekuurprocessen aangebracht voor de communicatie met de patiënt.”