Scrum

Scrum is een term uit de rugbysport. Hierbij probeert een groep spelers al duwend de bal naar de overkant van het veld te brengen. Samenwerking in de groep en focus op het resultaat zijn hierbij de sleutelwoorden.

De Scrum agile aanpak voor softwareontwikkeling kenmerkt zich door de volgende zaken:

 • De Product Backlog is een geprioriteerde lijst van items die in de loop van het project opgeleverd moeten worden. Een Product Owner is verantwoordelijk voor deze lijst.
 • Gedurende een Sprint wordt dagelijks een staande (actief, betrokken) vergadering van 15 minuten gehouden. Tijdens de vergadering stelt de Scrum Master aan de aanwezigen de volgende drie vragen:
  – Wat heb je gisteren gedaan?
  – Wat ga je vandaag doen?
  – Zijn er problemen die je ophouden?

 • De Sprint Backlog is afgeleid van de Product Backlog en bevat de taken die zorgen dat specifieke items in de huidige sprint worden opgeleverd.
 • Een Sprint is een cyclus waarin de Sprint Backlog wordt gerealiseerd. Aan het einde van elke Sprint is werkende code gereed voor productie.
 • Een ieder weet waar de anderen mee bezig zijn en problemen worden direct multi-disciplinair aangepakt. De Scrum Master is verantwoordelijk voor ondersteuning van het proces.

Scrum agile aanpak

De Scrum aanpak wordt door Info Support toegepast bij de uitvoering van software ontwikkelprojecten en is geïntegreerd in de ontwikkelstraat Endeavour.

Info Support heeft ruim 25 gecertificeerde Scrum Masters in dienst.

h