Snel applicaties bouwen met de Overheidsoftwarestraat

ZBO’s, ministeries en provincies bouwen in toenemende mate hun applicaties zelf. Zeker na de adviezen van de Commissie Elias is de beweging naar regievoering op projectrealisatie goed op gang gekomen. De Overheidssoftwarestraat van Info Support helpt overheidsorganisaties bij een efficiënte realisatie van projecten en het borgen van kwaliteit.

Zoals de naam al zegt is de Overheidssoftwarestraat een set aan tools en bijbehorende processen om als overheidsorganisatie zelf, gebruikmakend van principes als Agile en Scrum, in beheersbare projecten software te ontwikkelen. Behalve tooling en procesondersteuning levert Info Support ook begeleiding op de zachte kant: mensen en cultuur. “We bieden onze klanten inspiratie”, zegt Lammert Vinke, Commercieel Unit Manager Overheid
bij Info Support. We brengen ze met elkaar in verbinding, laten ze op innovatiedagen kennismaken met de nieuwste technologie en brengen ze in contact met universiteiten. En natuurlijk faciliteren we veel referentiebezoeken.”

Blijvend resultaat
Info Support onderscheidt zich doordat ze zich committeren aan een doelstelling. Vinke geeft een voorbeeld: “We beloven bijvoorbeeld een productiviteitsverbetering van 25 procent. Dat is een heel andere benadering dan het naar binnen schuiven van een set aan tools. Best Value Procurement is daarmee ook een aanpak die goed bij ons past. We helpen onze klanten bij het behalen van een blijvend resultaat.”

De Overheidssoftwarestraat is overigens geen nieuw product van Info Support. Het bestaat al vijftien jaar en er zijn al een kleine 10.000 eindgebruikers. “We zien alleen nu dat de behoefte ineens sterk toeneemt door de trend van insourcing. Organisaties die zelf software ontwikkelen willen grip houden op kwaliteit, efficiency en tijdigheid van projecten. Dat is precies waarvoor wij onze Softwarestraat destijds hebben ontwikkeld. Het mooie is: we hebben dit product natuurlijk doorontwikkeld, gebruikmakend van alle lessen die het bedrijfsleven opdeed met nieuwe vormen van softwareontwikkeling. Overheidsorganisaties hoeven dus niet zelf het wiel uit te vinden, ze kunnen gebruikmaken van het voortschrijdend inzicht dat in andere sectoren al is opgedaan.”

Benieuwd hoe dat voortschrijdend inzicht eruit ziet? Ga naar www.infosupport.com/overheidssoftwarestraat

 

Bovenstaand artikel is verschenen in ICT & Overheid van september 2015, bekijk het artikel in PDF.