Studenten starten met de minor van Info Support

Vorig jaar hebben studenten van diverse hogescholen de minor ‘Software Engineering in een ontwikkelstraat’ met succes gevolgd. Info Support en de Hogeschool Utrecht (www.hu.nl) ontwikkelden, speciaal voor studenten, een kwalitatief hoogstaande en zeer uitdagende minor van 20 weken met als thema ‘Software Engineering in een ontwikkelstraat’. Dit jaar verzorgt Info Support deze minor opnieuw, wederom in samenwerking met Hogeschool Utrecht. In totaal zijn maandag 29 augustus 16 studenten, van verschillende hogescholen, vol enthousiasme gestart met de minor. De lessen worden verzorgd door docenten van het Kenniscentrum van Info Support.

Semesterprogramma ‘Software Engineering in een ontwikkelstraat’

Studenten kunnen zich tijdens het 3e of 4e jaar door middel van de vrije studieruimte specialiseren. Hiervoor kunnen zij een zogeheten minor kiezen. Info Support biedt studenten de mogelijkheid om een volledige minor t.w.v. 30 EC te volgen. De minor ‘Software Engineering in een Ontwikkelstraat’ sluit direct aan op de praktijk in het bedrijfsleven en is dus de perfecte voorbereiding op een goede toekomst in de wereld van IT!

Tijdens het volgen van de minor maken de studenten kennis met de manier waarop in de praktijk software ontwikkeld wordt in een ontwikkelstraat. Hierbij maken de studenten gebruik van Endeavour, de ontwikkelstraat van Info Support. Met behulp van theorie, praktische opdrachten en cases leren de studenten dagelijkse werkzaamheden uit te voeren in de ontwikkelstraat.

De studiepunten worden toegekend in samenwerking met de HU die verantwoordelijk is voor de borging van de minor. Tot slot kunnen studenten door het volgen van dit semesterprogramma diverse Microsoft-certificaten behalen.