Cloud Architecture

Info Support helpt organisaties vooruit door op maat gemaakt en strategisch advies te bieden over de cloud en alle bijbehorende mogelijkheden.

Met een goed doordachte, cloud(-native) architectuur kunt u namelijk de voordelen van de cloud optimaal benutten. Zo speelt u onder andere flexibeler in op veranderingen en kunt u gerichter inzetten op innovatie.

Cloud Architecture

Info Support helpt organisaties vooruit door op maat gemaakt en strategisch advies te bieden over de cloud en alle bijbehorende mogelijkheden.

Met een goed doordachte, cloud(-native) architectuur kunt u namelijk de voordelen van de cloud optimaal benutten. Zo speelt u onder andere flexibeler in op veranderingen en kunt u gerichter inzetten op innovatie.

Wat is de cloud?

We spreken van de cloud wanneer je data raadpleegt die niet lokaal en op je computer staat. Via het internet verbind je met de server, waarna je alle nodige data en software kan bekijken en gebruiken die in het geheugen van de cloud zijn opgeslagen. Hierdoor hoeft data niet langer lokaal opgeslagen te worden en ontstaat er een back-up voor bestaande gegevens. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden en de voordelen van de cloud?

Eindeloze mogelijkheden

Gartner voorspelde dat in 2020 meer dan 65% van de ondernemingen haar applicaties naar de cloud heeft gemigreerd. De uitdaging voor veel bedrijven is dan ook om daadwerkelijk te profiteren van de ongekende mogelijkheden die de cloud biedt. Het volledig ontwerpen van de oplossing in een cloud-native architectuur is hierbij essentieel: zo benut de oplossing alle voordelen van de cloud.

Aan de hand van moderne technieken – zoals Platform-as-a-Service (PaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS), hybrid cloud, microservices, Continuous Integration en Continuous Delivery – helpt Info Support bedrijven en organisaties bij de overstap naar de cloud. Wij maken daarbij gebruik van providers als Amazon Web Services, Google Cloud en Microsoft Azure.

Het is bijzonder om te zien hoe betrokken de ontwikkelaars en business managers van Info Support zijn bij het realiseren van onze doelen.

Ab van Veenhuisen, CIO van ALFAM Consumer Credit (dochter van ABN AMRO Bank NV)

Wat zijn de verschillende voordelen?

 • Hogere snelheid met Artificial Intelligence AI

  Een korte time-to-market

  Met behulp van de technologie van cloudproviders;

 • Kosten besparen

  Lagere kosten

  Efficiënt gebruik van de cloud, bijvoorbeeld door containers of pay-per-use;

 • Flexibiliteit en Beschikbaarheid

  Meer flexibiliteit

  Zo kan op ieder moment worden op- of teruggeschaald, zonder dat het gevolgen heeft voor de beschikbaarheid van het systeem als geheel;

 • Grotere wendbaarheid

  Door onderdelen afzonderlijk te kunnen ontwikkelen, testen en vervangen;

 • Gemakkelijkere implementatie

  Van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) ten behoeve van uw business;

 • elasticiteit Cloud

  Meer elasticiteit

  Zet verhoogde resources van de cloud in tijdens piekmomenten om de druk op te vangen en online te blijven.

BeFrank

Een modern pensioen betekent voor de klant en deelnemer een zo eenvoudig mogelijk proces. Om dit continu te realiseren werkt BeFrank al een aantal jaar strategisch samen met Info Support. Onlangs is het nieuwste IT-systeem voor BeFrank opgeleverd: een cloud-native applicatielandschap bestaande uit een backoffice, een deelnemers- en een werkgeversportaal.

Succesvol migreren naar de cloud

Steeds meer bedrijven migreren naar de cloud. Dat doe je niet zomaar. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Bovendien heeft de cloud transition impact op veel meer disciplines dan alleen de IT organisatie. Daarom kan dit alleen succesvol zijn als de interne processen goed op elkaar zijn afgestemd.

Wit u weten waar úw organisatie staat en welke kennis en kunde nodig zijn om de volgende stap te zetten? Ga dan aan de slag met het Cloud Transition Model van Info Support. Een praktische, online self-scan waarmee u snel inzicht krijgt in de situatie van uw organisatie en hoe deze te managen.

Een praktische, online self-scan voor inzicht in de situatie van uw organisatie en hoe deze te managen.

Effectieve cloud strategie

Veel organisaties gebruiken cloud-technologie om hun digitale ambities te versnellen. In de loop der jaren hebben we bij verschillende klanten (binnen bankwezen, gezondheidszorg, overheid en industrie) stevige kennis opgedaan over de belangrijkste factoren die van uw organisatie, met een cloud strategie, een digital champion maken.

Effective-Cloud-Strategy

Info Support als partner

 • Dankzij onze jarenlange expertise realiseren wij toekomstbestendige oplossingen waar grote groepen gebruikers afhankelijk van zijn. Daarbinnen werken we met technisch en functioneel complexe systemen, allemaal met een hoge mate van schaalbaarheid. Zo kunt u met zekerheid een beroep doen op onze ervaring. Tegelijkertijd kunt u zo gecontroleerd veranderingen en verbeteringen doorvoeren;
 • Met behulp van onze toekomstvisie zetten wij oplossingen voor u neer waar u de komende jaren mee vooruit kunt. Dat klinkt statisch, maar een goed onderhoudbare architectuur maakt het gemakkelijker om veranderingen door te voeren en het systeem synchroon te laten groeien met uw eigen wensen. Zowel qua functionaliteit als in schaalgrootte. Daarnaast is dit ook efficiënter op het gebied van kosten;
 • Wij leveren maatwerk en kijken kritisch naar de fit for purpose: hoe kunnen we de oplossing volledig laten aansluiten op uw huidige IT-landschap met een passende wendbaarheid, veiligheid en de gevraagde productiviteit?
 • Het delen van kennis is onmisbaar. Daarom hebben wij het Cloud Transition Model ontwikkeld: een handige tool die de verschillende fases van een overstap naar de cloud inzichtelijk maakt. Daarnaast bieden wij verschillende trainingen aan voor C-level executives, ontwikkelaars, IT-beheerders en alle andere collega’s. Met de training Cloud for Decision Makers krijgt u een volledig inzicht over wat de cloud voor uw organisatie kan betekenen.

Mogelijkheden van de cloud

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de cloud voor uw organisatie? Tijdens een gratis sparringsessie denken we graag met u mee!

AWS of Azure?

Bij Info Support hebben we voor zowel Microsoft Azure als Amazon Web Services (AWS) de juiste experts in huis. Zij bieden op iedere stap passend advies en strategische uitvoering.

Meer informatie

Wilt u weten hoe de toepassing van Cloud Native IT uw applicatielandschap productiever, sneller en flexibeler maakt? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op of bel rechtstreeks met Cornell Knulst, Principal Consultant, via +31 653 755 777.


Meer informatie over hoe Info Support met uw gegevens omgaat, vindt u in de privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.