Naar de cloud met AWS

Amazon Web Services (AWS) is de cloudservice van Amazon. AWS biedt on-demand cloudplatforms en API’s aan particulieren, bedrijven en overheden. Feitelijk een enorme verzameling aan flexibele IT-services die via het internet beschikbaar wordt gesteld. Amazon zet zijn marktexpertise in om services te ontwikkelen waar andere partijen van kunnen profiteren.

Naar de cloud met AWS

Amazon Web Services (AWS) is de cloudservice van Amazon. AWS biedt on-demand cloudplatforms en API’s aan particulieren, bedrijven en overheden. Feitelijk een enorme verzameling aan flexibele IT-services die via het internet beschikbaar wordt gesteld. Amazon zet zijn marktexpertise in om services te ontwikkelen waar andere partijen van kunnen profiteren.

Waarom een overstap naar de cloud?

De wereld waarin we leven gaat naar een globaal karakter toe en technologie innoveert in een rap tempo. Daarin is downtime niet meer acceptabel en met een overstap naar de cloud blijven alle online services beschikbaar. De cloud maakt het daarnaast voor iedereen gemakkelijk om gebruik te maken van nieuwe services zoals ML en AI. Met de cloud hoef je ook niet zelf een datacenter bij te houden.

Dankzij verschillende services, vanuit zowel cloudproviders als Info Support, is het eenvoudig om een cloudomgeving op te zetten en te onderhouden. Hierdoor is niet direct de juiste, interne kennis nodig. Iedereen kan daardoor die grote enterprise worden door eenvoudig op of af te schalen. Tegelijkertijd biedt het overstappen naar de cloud ook concurrentievoordeel op qua snelheid, beschikbaarheid en innovatiekracht.

Verschillende mogelijkheden met AWS

 • Cloud-computing op schaal via Infrastructure-as-a-Service (IaaS) via Amazon Elastic Compute Cloud (EC2);
 • AI Services: gemakkelijk een AI-driven applicatie bouwen zonder ervaring met machine learning (ML);
 • Gemakkelijk opzetten van een on-demand video workflow met AWS Media Services;
 • Amazon Connect: een eenvoudig te gebruiken omnichannel-cloudcontactcentrum dat bedrijven helpt superieure klantenservice te bieden tegen lagere kosten;
 • Personalisatie en aanbevelingen in real-time, gebaseerd op dezelfde ML-technologie die wordt gebruikt op Amazon.com met Amazon Personalize.

AWS streeft ernaar te blijven te innoveren, bijvoorbeeld door het mogelijk maken van Infrastructure as Code met AWS CloudFormation. Het is met Security by Design (SdB) ook mogelijk om een highly secured en veilige omgeving maken met daarin de benodigde tools om te monitoren op eventuele afwijkingen.

Amazon biedt een hele brede, rijke set aan monitoring en serverability tools en diensten, applicatielogging en infrastructuurlogging tot aan metrieken rondom het ontwikkelingsproces van applicaties.

Het is bijzonder om te zien hoe betrokken de ontwikkelaars en business managers van Info Support zijn bij het realiseren van onze doelen.

Ab van Veenhuisen, CIO van ALFAM Consumer Credit (dochter van ABN AMRO Bank NV)

Wat zijn de voordelen van AWS?

 • Flexibiliteit en Beschikbaarheid

  Brede set aan services

  Een brede set aan retailspecifieke services met AI en ML, zoals bijvoorbeeld Amazon Connect en Amazon Personalize.

 • elasticiteit Cloud

  Hulp bij beoordelen & optimaliseren

  Hulp bij het beoordelen en optimaliseren van de digitale omgeving via het AWS Well Architected Framework.

 • Software Architectuur

  Eenvoudig containers draaien

  Eenvoudig draaien van containers met Amazon Elastic Container Service (ECS) of Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS).

Voor wie is AWS?

Alle opgedane ervaring van Amazon in de retailsector maakt deze cloudprovider natuurlijk direct interessant voor andere retailers. Tegelijkertijd biedt AWS voor alle andere sectoren ook nieuwe innovaties en de mogelijkheid om van klein tot groot mee te groeien. Hierdoor wordt het op- of afschalen van de cloud een stuk gemakkelijker.

Hoe start je met AWS?

Wanneer je als organisatie naar de cloud wilt migreren, moet je rekening houden met meer dan alleen een infrastructuurverandering. Nieuwe kennis, andere processen en andere dienstverlening zijn nodig om een cloudtransitie te laten slagen.

Een duidelijke strategie is daarbij onmisbaar: wat wil je bereiken met de overstap naar de cloud?

Een handige tool die je hierbij kunt gebruiken, is het Cloud Readiness Assessment. De gehele whitepaper over een effectieve cloud strategie, met daarin het assessment kan hieronder gedownload worden.

Effectieve cloud strategie

Veel organisaties gebruiken cloud-technologie om hun digitale ambities te versnellen. In de loop der jaren hebben we bij verschillende klanten (binnen bankwezen, gezondheidszorg, overheid en industrie) stevige kennis opgedaan over de belangrijkste fa…
Effective-Cloud-Strategy

Cloud Transition Model

Wil je weten waar je met jouw organisatie staat in de overstap naar de cloud? Dan kun je een self-assessment uitvoeren met het Cloud Transition Model. Afhankelijk van de fase waarin jouw cloud transitie zich bevindt, zijn er nieuwe acties te ondernem…

Neem contact op

Bij Info Support hebben we voor zowel Amazon Web Services (AWS) als Microsoft Azure ruime ervaring met de juiste experts in huis. Wij bieden op iedere stap passend advies en strategische uitvoering. Wil je meer weten over hoe we jou kunnen helpen bij de overstap naar de cloud? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.