De mogelijkheden van digital twins

Digital Twins voor een kortere time-to-market en kosteneffectieve operatie. Info Support ontwikkelt als integrator digital twins voor organisaties die een naadloze integratie willen tussen hun fysieke apparatuur en hun businessprocessen. Digital twins helpen om de ontwikkelcyclus van producten te versnellen en faalkosten te reduceren.

De mogelijkheden van digital twins

Digital Twins voor een kortere time-to-market en kosteneffectieve operatie. Info Support ontwikkelt als integrator digital twins voor organisaties die een naadloze integratie willen tussen hun fysieke apparatuur en hun businessprocessen. Digital twins helpen om de ontwikkelcyclus van producten te versnellen en faalkosten te reduceren.

Waarom een digital twin?

Een organisatie wil een geïntegreerde hardware- en softwareoplossing. Een grote uitdaging daarbij is om snel het geheel te kunnen blijven doorontwikkelen, valideren en verbeteren door feedback uit de praktijk.

Met de snelheid van ontwikkelingen vandaag is het niet meer mogelijk om te wachten met het ontwikkelen van software tot de hardware klaar is.

De tweede toepassing is in de operatie van het product: organisaties hebben steeds meer de behoefte om telemetrie van producten op een integrale en uniforme manier te monitoren en willen af van een veelheid aan leverancier specifieke tools.

Kortom, digital twins helpen om de totale lifecycle te verbeteren. Ze versnellen het ontwikkelproces en kunnen in de operatie hergebruikt worden voor een uniforme en vereenvoudigde manier van analyse en configuratie.

Digital twins versnellen de productontwikkeling.

Wat doet een digital twin?

Een digital twin is de digitale tegenhanger van een fysieke asset (apparaat) in software, oftewel: een digitale kopie van een systeem.
Deze digital twin is in staat om de integratie met de daadwerkelijke hardware te vereenvoudigen.

Een digital twin bevat typisch zelf logica, die de details rondom de interpretatie van de signalen van en naar de hardware voor zijn rekening neemt.

Door deze eenvoudigere integratie, wordt het ook goed mogelijk om het gedrag van de hardware te simuleren voor test en ontwikkeldoeleinden.
In de figuur hieronder is de verantwoordelijkheid van de Digital Twin gepositioneerd op basis van onze IoT referentiearchitectuur.

Anatomie van digital twins

Een digital twin heeft de positie tussen de hardware, en de IT-processen. Aan de kant van de hardware gaat het om aansturing van actuatoren en het uitlezen van sensoren. Hierbij is OT-software benodigd voor de technische interactie.

Predictive maintenance

Digital twins bieden de mogelijkheid om telemetrie te verzamelen en geautomatiseerd te interpreteren. Daarmee kunnen faalmomenten worden voorspeld.

Het voordeel van een digital twin

Dankzij de digital twin is het mogelijk om de ontwikkelfase te versnellen, doordat hardware en softwareontwikkeling parallel uitgevoerd kan worden. Ook is er meer flexibiliteit om het ontwerp aan beide kanten aan te passen doordat de digital twin als slimme vertaler tussen de hardware en de software fungeert.

Ook zorgt dit er in de operatie fase voor, dat apparatuur eenvoudiger geconfigureerd, aangestuurd en uitgelezen kan worden. Hierdoor is een naadloze aansluiting op productie, maar ook onderhoudsprocessen (zoals predictive maintenance) vele malen eenvoudiger te realiseren.

Zo helpt Info Support

Info Support fungeert in deze trajecten als integratiepartner. Wij hebben veel kennis en ervaring met het integreren van software met hardware en met het efficiënt en onderhoudbaar realiseren van bedrijfslogica. Daarmee zijn we in staat om performance effectieve, robuuste en onderhoudbare oplossingen te creëren.

We realiseren digital twins als maatwerkoplossingen. Als onderdeel van een overkoepelende architectuur die we samen met de klant ontwikkelen en die naadloos past in het technologische landschap. We zijn in staat om hiervoor on-premise, cloud-gebaseerde en hybride oplossingen te realiseren.

Met digital twins stellen wij opdrachtgevers in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen, efficiency te verbeteren en faalkosten te reduceren.

Raimond Brookman - Area Lead Software & Architecture Info Support

Waarom Info Support

 • Blend but don't blend in voor digitale transformatie van uw bank

  Afspraak is afspraak

  Bij Info Support kunt u ervan op aan dat wij onze afspraken nakomen.

 • Gegarandeerd resultaat bij complexe uitdagingen met Artificial Intelligence

  Gegarandeerd resultaat

  Juist bij de complexiteit van digital twin bent u bij Info Support aan het juiste adres.

 • Betrouwbaarheid bij explainable AI

  Kennis van uw markt

  Digital twin biedt voordelen in verschillende sectoren. Info Support kijkt verder dan alleen techniek en verdiept zich grondig in uw branche. Zo maken we uw digital twin tot een succes.

Onze opdrachtgevers

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat digital twin voor uw organisatie kan betekenen of hoe Info Support u op het gebied van digital twin kan helpen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.