Voka Healthcommunity Congres 2012

Op dinsdag 25 september organiseerde VOKA’s Health Community zijn tweede congres in de gebouwen van ALM in Berchem (Antwerpen). Bij de onderwerpen van dit jaar stond de patient centraal. Met alle ervaringen die Info Support heeft op het vlak de Zorgmarkt diende we hier uiteraard op aanwezig te zijn.

Flanders Care, e-zorg,…

Tijdens het congres werden de termen Patient-centric care & Patient Empowerment vanuit verschillende invalshoeken besproken. Zo werd door Annita Beysen van u-sentric het belang van de betrokkenheid van een patient of een eindgebruiker toegelicht. Bpost stelde op zijn beurt hun proefproject voor waarbij de postbode een nieuwe rol wordt toegewezen. Naast het bestellen van brieven leveren ze ook boodschappen en paketten af bij senioren en mensen met een druk werkschema. Daarnaast werden nog 2 projecten van het Flanders Care project verder toegelicht. De landelijke thuiszorg kwam zijn e-Zorg communicatieplatform voorstellen en het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen lichtte zijn e-Diamant project toe.

De Nederlandse Ingenieur Oscar Rietkerk werd door Voka Healthcommunity als keynote spreker uitgenodigd. Zijn uiteenzetting spitste zich vooral toe op het breed uitrollen en vermarkten van succesvolle zorginnovaties. Er worden immers tal van van nieuwe zaken bedacht en uitgetest, maar hoe zorg je ervoor dat ze ook op de ‘markt’kom en succesvol zijn? Een van de algemene conclusies was dat de succesfactor van een innovatief project bepaald werd door het effectief afzweren van de oude manier van werken. Zolang die mogelijkheid er is gaat het voordeel van innovatie teloor.

Uiteindelijk werd het congres afgesloten met een panel gesprek met Jo Vandeurzen (Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin), Luc Van Gorp (CEO Wit-Gele kruis), Ingrid Van Damme (Mantelzorger) en Rob Geraerdts (Roche Diagnostics Belgium).

Info Support merkte dat er alvast enorm veel ideeën en iniatieven zijn binnen de Belgische Zorgmarkt. De komende maanden zal Info Support actief deze opportuniteiten opvolgen en kijken waar ze met haar ervaringen uit de Nederlandse Zorgmarkt de nodige meerwaarde kan betekenen.

Ive Meermans, Accountmanager Info Support NV