Windows 8 Developer D Day

Op 23 maart zakten we met een aantal Info Supporters af naar Leuven voor de Windows 8 Dev Day. Stipt 8 minuten over 8 uur was het dan zo ver, D Day voor Windows 8 Dev Day!

Een nieuwe strik rond nog nieuwere dingen

Een nieuwe strik…

Een keynote van Giorgio Sardo over Windows 8 in het algemeen toonde ons de nieuwe functies van het OS. Omspringen met de touch functies blijkt kinderspel.

Ook het concept van de nieuwe metro apps werd nog eens uitgelegd. Een kleine teleurstelling omdat al deze informatie reeds in het BUILD event aanwezig was. We bleven dus een beetje op onze honger zitten.

….Rond nog nieuwe dingen

In het tweede dagdeel werd dit verlangen naar meer echter ingevuld, de interessante features wisselden elkaar vlot af.

De vlekkeloze integratie met de charms was daar bijvoorbeeld één van. Zo kun je het delen van content uit jouw applicatie met social media enorm snel opzetten door het ‘share’ contract te implementeren in je applicatie.

Verder zagen we ook de life cycle van een Metro app en hoe de licensing werkt in de Marketplace,… We hebben duidelijk gezien dat de apps nog steeds met XAML en C# gemaakt kunnen worden. Maar ook aan Javascript en HTML5 werd wat tijd besteed. Zo zagen we dat het bekende spelletje ‘Cut The Rope’ in twee seconden naar een Metro App werd geport, wat wel erg knap was.

De source code van de webapplicatie werd geopend en vervolgens doodleuk gekopieerd naar een HTML5 & JS Metro project. Build, deploy en klaar.

Als ontwikkelen voor Windows 8 altijd zo snel zal gaan… Laat maar komen dan!

Heb ik trouwens al vermeld dat we de laatste Resident Evil gewoon als Metro app hebben kunnen aanschouwen? Om ons te belonen voor ons vroege opstaan kregen we een –supercool – t-shirt !