Woningcorporaties kiezen voor Corporatie Service Bus van Info Support (Persbericht)

Veenendaal, 11 december 2014 – Woningcorporaties Vidomes, Stadlander en R&B Wonen hebben voor de koppeling van hun informatiesystemen gekozen voor de Corporatie Service Bus van Info Support. Door veranderingen in de markt, reorganisaties en het belang van ketensamenwerkingen met stakeholders, waren deze corporaties op zoek naar een systeem om de informatiehuishouding te digitaliseren en optimaliseren.

De Corporatie Service Bus (CSB) van Info Support helpt corporaties om gegevensuitwisseling te optimaliseren. Het ontsluiten en incorporeren van informatie binnen en tussen corporaties en haar stakeholders is hiermee eenvoudig en op een kosteneffectieve manier te realiseren. De CSB van Info Support draait in de cloud waardoor ketensamenwerking nog eenvoudiger wordt en woningcorporaties zich geen zorgen hoeven te maken over beheer en onderhoud van de applicatie. Dit bespaart hen kosten op de infrastructuur en het beheer.

Voor woningcorporatie Vidomes stonden de mensen, locaties en processen centraal binnen de recente reorganisatie. De keuze voor en implementatie van een nieuw primair IT-systeem maakt zij later. Om toch te blijven innoveren, kiest Vidomes voor de Corporatie Service Bus van Info Support. “Onze IT-omgeving moet levensloopbestendig zijn, zonder extra kosten te maken. Met de CSB van Info Support kunnen we nieuwe systemen koppelen, maar zijn we niet afhankelijk van één IT-systeem of -leverancier”, zegt Patrick van Lingen, manager ICT bij Vidomes. “Met Info Support hebben we voor een partij gekozen, waarbij we het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden – we kunnen leren van de ervaringen van andere corporaties. Maar ook de gestructureerde aanpak en zorgvuldigheid overtuigden ons.”

Stadlander heeft onlangs een nieuwe manier van klantbenadering geïntroduceerd waarbij het hebben van vestigingen overbodig wordt. De corporatie wil zoveel mogelijk digitaal afhandelen, maar tegelijkertijd de huurders ook zo goed mogelijk bedienen. Daarnaast wil de corporatie gaan samenwerken met andere corporaties en hen gebruik laten maken van bepaalde diensten van Stadlander. Omdat hiervoor alle informatiestromen zo veel mogelijk digitaal moeten plaatsvinden, is een goed informatielandschap essentieel. “Om op een andere manier met informatie om te kunnen gaan, waren de koppelingen in ons bestaande IT-landschap ontoereikend. Om alle interne systemen eenvoudig te kunnen koppelen en de processen maximaal te digitaliseren hebben Stadlander en R&B Wonen de strategische keuze gemaakt om gezamenlijk te gaan werken met een Corporatie Service Bus”, zegt Henk Stoutjesdijk, teamleider ICT & Facilitaire dienstverlening bij Stadlander. “Door de ervaring met VERA en een aantal zeer sterke referenties, hebben we als Stadlander en R&B Wonen samen voor Info Support gekozen. De implementatie van de CSB en de samenwerking verloopt tot nu toe erg goed en we zien er dan ook naar uit dit proces verder met Info Support voort te zetten.”

Bovenstaand persbericht is ook te lezen op www.persberichten.com.